V rámci programu Šariš ľuďom rozdelili na osem projektov 16-tisíc eur
09 | 09 | 2019 I SITA

Celkovo 16-tisíc eur pre osem projektov zveľaďujúcich prešovský región rozdelila Komunitná nadácia Veľký Šariš v spolupráci s Pivovarom Šariš v rámci grantového programu Šariš ľuďom. Podporené projekty sú zamerané na rozvoj turizmu, obnovu pamiatok a ďalších významných symbolov.


Vďaka grantom zateplia turistickú útulňu na historickom území Kráľovej studne, na čo získalo občianskej združenie Kráľová studňa grant 1 750 eur. Vďaka dvojtisícovej podpore projekt OZ Green Cubator dostanú zdieľané bicykle v Prešove špeciálne GPS zámky.

Šarišský okruh veteránov v rámci tisícového grantu nielen priblíži motoristické skvosty, ale aj spropaguje atrakcie regiónu Šariš. Na zriadenie stálej expozície Slovenského technického múzea Čipkárstvo na Soľnej Bani získal Soľnobanský čipkársky cech dotáciu 2 000 eur a rovnakou sumou podporili aj projekt Spolku šarišských šermiarov Sarus na rekonštrukciu západnej veže Kapušianského hradu.

NDS dokončila súťažné podklady pre tender na dokončenie výstavby úseku D1 s tunelom Višňové
Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) dokončila prípravu súťažných podkladov pre tender na dokončenie výstavby úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR


V priestoroch Skanzenu v Bardejovských kúpeľoch občianske združenie Kreatívec postaví aj vďaka grantu 2 550 eur hrnčiarsku pec s prístreškom na zadymovanú keramiku. Najvyššiu dotáciu 3 000 eur získal folklórny súbor Dúbrava, ktorý v tomto roku oslávi 40. výročie založenia, a svojim tanečníkom a hudobníkom vďaka grantu nakúpi nové kroje.

Prístupovú cestu k útulni na Minčole, ktorá je súčasťou medzinárodného cyklochodníka Lipany - Kamenica - Muszyna, čaká aj vďaka prostriedkom z grantu 700 eur revitalizácia. Práve tento projekt získal aj špeciálnu prémiu 1000 eur vo verejnom hlasovaní. Víťaza slávnostne vyhlásili počas Dňa otvorených dverí v pivovare Šariš, na ktorom sa počas víkendu zúčastnilo takmer 16-tisíc návštevníkov.