ŠPORT: V tímovej súťaži trapistov pre mužov i ženy SR stop vo štvrťfinále
08 | 09 | 2019 I SITA

Súťaž družstiev v trape nepriniesla na majstrovstvách Európy v streľbe z brokových zbraní v talianskom Lonate úspech slovenskej výprave. Oba tímy sa síce na základe výsledkov v kvalifikácii jednotlivcov prebojovali do vyraďovacej časti medzi prvú osmičku, ale v nej sa skončilo účinkovanie mužov a žien už hneď na úvod. Rovnako dopadli aj pred rokom na kontinentálnom šampionáte v Leobersdorfe.


Muži SR úspešným účinkovaním v kvalifikácii, v ktorej obsadili so súčtom 352 bodov 2. miesto, naznačili svoje ambície. Vo štvrťfinále sa im do cesty postavili Francúzi s triom Guerrero, Bourgue, Desert, ktorí zdolali trojicu Marián Kovačócy, Erik Varga a Marcel Benkovský jednoznačne o osem terčov 74:66. Slovákom sa rozplynul sen o medailovom útoku.

Slovenky išli do vyraďovacej časti zo 7. priečky, a tak vo štvrťfinále čakali na Janu Špotákovú, Luciu Boorovú a Veroniku Vargovú čakali Španielky, druhé najlepšie v kvalifikácii. Trapistky z Pyrenejského polostrova Quintanalová-Zubizarretová, Gálvezová a Martínezová potvrdili úlohu favoritiek a triumfom o sedem terčov 62:55 prenikli do bojov o medaily. Reprezentantkám SR nevyšla snaha o štvrtú tímovú medailu z ME (v nemeckom Suhle 2013 si vybojovali bronz, v slovinskom Pragersku 2015 boli vicešampiónkami a Baku 2017 pridali kov bronzovej hodnoty /0 - 1 - 2/).

Napraviť si reputáciu po príučke od Chorvátov. Slováci sa chcú v Budapešti bodovo dotiahnuť na Maďarov
Slovenská futbalová reprezentácia v pondelok vstúpi do druhej polovice kvalifikačného cyklu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. V budapeštianskej Groupama Arene sa o 20.45 h postaví domácim Maďarom v mimoriadne dôležitom stretnutí. Keď... Čítať ďalej
08 | 09 | 2019 | SITA


Výsledky - nedeľa:
trap
muži - súťaž družstiev - vyraďovacia časť - 1. kolo (štvrťfinále):
Slovensko (E. Varga, Kovačócy, Benkovský) - Francúzsko 66:74
semifinále:
Taliansko - Francúzsko 72:71
Chorvátsko - Portugalsko 68:66
o 3. miesto:
Francúzsko - Portugalsko 67:63
finále:
Taliansko - Chorvátsko 62:54

ženy - družstvá - 1. kolo vyraďovacej časti (štvrťfinále):
Slovensko (Špotáková, Boorová, V. Vargová) - Španielsko 55:62
semifinále:
Taliansko - Veľká Británia 66:63
Španielsko - Fínsko 65:62