Poslanecké kluby sú otvorené, ľudia poslancom hovoria, čo ich trápi
01 | 09 | 2019 I SITA

 Počas dnešného Dňa otvorených dverí v Národnej rade Slovenskej republiky sú otvorené aj poslanecké kluby.


„Našim priaznivcom rozdávame darčekové predmety, ale to najdôležitejšie je diskusia s ľuďmi. Narozdiel od politických diskusií je diskusia s ľuďmi o vecných problémoch, o tom, čo ich trápi. To je podľa mňa hlavný zmysel dňa otvorených dverí,“ povedal poslanec NR SR za stranu Smer-SD Erik Tomáš.

Podľa neho ľudí zaujímajú témy, ktoré sa ich bezprostredne dotýkajú, napríklad dôchodky. Brány parlamentu dnes budú otvorené do 17:00.

Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Eduard Heger uviedol, že deň otvorených dverí je dobrý nápad. „Ľudia môžu cítiť prácu poslanca. Niekedy sa pýtajú aj ťažké otázky, ale poslanec musí vedieť reagovať. Osobný kontakt je dôležitý,“ dodal Heger.

"Sme fungujúcou demokraciou, máme však aj veľa problémov", vyhlásila Čaputová
Slovensko je fungujúcou demokraciou, ústava je funkčná, zároveň má krajina veľa problémov a deficitov, ktoré sú príležitosťou zmeniť ich k lepšiemu. V nedeľnej diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová.... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | TASR


Poslanec NR SR Jozef Rajtár (SaS) je prekvapený, koľko ľudí má o parlament a poslancov záujem. „Diskusia s ľudmi je veľmi podnetná, lebo ľudia vidia veci z iného uhla pohľadu ako my z parlamentu. Vždy sa dá niečo naučiť a poučiť sa,“ vysvetlil.

Šéf koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár považuje deň otvorených dverí za „trošku zbytočný." Parlament by mal byť podľa neho pre ľudí otvorený denne.

„Keď je rokovanie pléna, vždy prijímame skupiny ľudí. Je to aj ich parlament, nielen parlament poslancov. Lepšie by bolo, keby sem pravidelne v normálny deň chodili tí, ktorí majú záujem. Napríklad zo škôl. Nahlásia sa a môžu prísť,“ povedal a dodal, že ho prekvapilo, koľko ľudí im povedalo, že musia vydržať a dostať sa do parlamentu.

„Ale boli aj takí, čo povedali, že musíte vydržať, ale my volíme iných,“ uzavrel predseda Mosta-Híd.