Kaliňák sa môže vzdať funkcie podpredsedu SMERu a východniari si nárokujú jeho stoličku
28 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Hlavný denník včera priniesol kuloárne informácie o dvoch možných kandidátoch na podpredsednícku stoličku v strane Smer. Podľa nových zistení sa ale môžu karty zamiešať ešte viac, než sa doteraz dalo vôbec predpokladať.


K téme čítajte viac:

Erik Tomáš alebo Ľuboš Blaha? Jeden z nich sa má údajne stať podpredsedom Smeru
Snem najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD sa koná každoročne v decembri. Po tom, ako sa stal Peter Kažimír guvernérom Národnej banky Slovenska, sa uvoľnilo jedno miesto podpredsedu strany. Podľa informácii Hlavného denníka si na tento post brúsia... Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Podľa najnovších informácii, ktoré má Hlavný denník k dispozícii priamo z prostredia strany, sa v súboji o post podpredsedu Smeru nakoniec nemá uchádzať Ľuboš Blaha. Dôvod je jednoduchý. Blaha nie je členom strany. Aj keby si to "niekto hranatý" mohol želať, odpor členskej základne a niektorých ľudí z vedenia Smeru viedol k zavrhnutiu tejto možnosti.

Treba si však pripomenúť, že Fico sa o "svojich" vedel vždy postarať, narozdiel od takého Mikuláša Dzurindu. Svedčí o tom aj to, ako to celé Dzurindovi "krachlo" omnoho skôr a Fico sa, síce zubami-nechtami, ale stále drží v najvyšších kruhoch slovenskej politiky.

Práve preto má Blaha údajne získať veľmi lukratívne miesto na kandidátke do parlamentných volieb, a tým ostane aj vlk sýty, aj ovca celá. To sa ale takmer určite odrazí na výsledku rozhodnutia premiéra Petra Pellegriniho, ktorý sa v najbližších týždňoch musí postaviť pred slovenskú verejnosť a oznámiť, ako bude pokračovať jeho politická kariéra.

V tejto súvislosti mu môže "dopomôcť" aj fakt, že Fico nikdy nevylúčil, že sa na kandidátke Smeru mohol objaviť aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. S tým ma Pellegrini ostro nesúhlasiť a v prípade Gašparovej účasti je Pellegriniho možnosť opustenia Smeru o to reálnejšia.

Kauza Jankovská sa ďalej zamotáva. Jej komunikácia s Kočnerom sa stále nepotvrdila, čo je v hre?
Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič už druhým dňom okupuje priestor pred ministerstvom spravodlivosti. Robí tak na protest proti štátnej tajomníčke Monike Jankovskej, ktorej polícia zabavila telefón v súvislosti s údajnou komunikáciou s Marianom... Čítať ďalej
27 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Včera sme informovali taktiež o tom, že Kaliňák má údajne uvoľniť ďalšiu podpredsednícku stoličku. Jeho odstúpenie nám náš zdroj z prostredia strany nepotvrdil, uviedol však, že sa neobjaví na kandidátke do parlamentných volieb.

Tieto informácie sa zhodujú aj s tými doteraz medializovanými, keďže sám Kaliňák uviedol, že je "na politickom dôchodku". Medzi dôvody má patriť aj stupňujúci sa tlak Východu v samotnom Smere, ktorý si nárokuje na uvoľnené miesto podpredsedu. Či sa bude hrať iba o to Kažimírové, teda ešte nie je celkom jasné.

"Som na politickom dôchodku a na dôchodku určite aj ostanem", tvrdí Kaliňák
Podpredseda Smeru-SD a exminister vnútra Robert Kaliňák o sebe tvrdí, že je na politickom dôchodku. To, že nebude na kandidátke Smeru-SD v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, nevylúčil ani nepotvrdil. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | TASR