Erik Tomáš alebo Ľuboš Blaha? Jeden z nich sa má údajne stať podpredsedom Smeru
27 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Snem najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD sa koná každoročne v decembri. Po tom, ako sa stal Peter Kažimír guvernérom Národnej banky Slovenska, sa uvoľnilo jedno miesto podpredsedu strany. Podľa informácii Hlavného denníka si na tento post brúsia zuby minimálne dvaja poslanci Smeru.


Strana Smer má aktuálne piatich podpredsedov - premiér Peter Pellegrini, exminister vnútra Robert Kaliňák, minister informatizácie Richard Raši, minister hospodárstva Peter Žiga a poslanec Juraj Blanár. Šieste kreslo podpredsedu je prázdne od júna, kedy sa Peter Kažimír stal guvernérom NBS.

Stabilita "na prvom mieste". Kažímír je novým šéfom Národnej Banky Slovenska
Exminister financií Peter Kažimír sa ujal od 1. júna funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska. V najbližších dňoch sa plánuje vzdať členstva v strane Smer-SD. Do funkcie ho v pondelok prišiel uviesť aj premiér Peter Pellegrini. Kažimír uviedol,... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Podľa informácii Hlavného denníka z prostredia Smeru sa údajne majú o tento post uchádzať dvaja pomerne výrazní poslanci vládnej strany - má sa jednať o Erika Tomáša a Ľuboša Blahu.

Odkedy nie je predseda strany Robert Fico premiérom, ale "len" poslancom Národnej rady, trávi v parlamente "medzi svojimi" omnoho viac času. Preto dáva logiku, že by si vybral jedného z nich - Blahu sa Fico neraz zastal aj v čase, keď ho kritizoval samotný Pellegrini, a jeho obľúbenosť u šéfa Smeru stále rastie, a Erik Tomáš je voči Ficovi lojálny už roky. Za Fica tiež vykonal mnoho "špinavej" roboty v čase, keď bol ešte premiérom.

Podľa ďalších neoverených informácii sa má na sneme Smeru stať ešte jedna udalosť - Kaliňák má údajne tiež uvoľniť podpredsednícku stoličku niekomu inému. Zrejme sa tak stane po vnútrostraníckych tlakoch z východného Slovenska, kde viacerí členovia strany žiadali práve Kaliňákovu hlavu.

Ak sa tak stane, potom budú voľné dva podpredsednícke posty, no zdá sa byť nepravdepodobné, že by obe stoličky obsadili Blaha s Tomášom. Ďalšou premennou v tejto "rovnici" je aj budúcnosť Pellegriniho v strane Smer, ktorá stále nie je istá. Či sa tieto informácie zakladajú na pravde ukážu najbližšie mesiace.

BUDE HO NASLEDOVAŤ? Saková je zrejme jednou z tých, ktorí sa rozhodnú stáť za Pellegrinim
Vyzerá to tak, že premiér Peter Pellegrini už začal obiehať "svojich", a aj on sa intenzívne pripravuje na horúcu predvolebnú jeseň, ktorú budú sprevádzať súboje v politickom ringu. Čítať ďalej
24 | 08 | 2019 | Peter Bachan