Zotrvanie v pozícii je na rozhodnutí Jankovskej, respektíve Smeru-SD
26 | 08 | 2019 I TASR

Vyvodenie politickej alebo osobnej zodpovednosti a zotrvanie v pozícii je v súčasnosti na rozhodnutí štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD), respektíve jej nominujúcej strany. V reakcii na prípad Jankovskej to uviedlo Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR.


Rezort vo svojom stanovisku tiež uviedol, že si ctí prezumpciu neviny a plne dôveruje orgánom činným v trestnom konaní. "Preto v tomto štádiu nebude reagovať na nepotvrdené informácie a odmieta pokusy o svoju škandalizáciu a diskreditáciu ako inštitúcie zo strany niektorých politických predstaviteľov," doplnila hovorkyňa rezortu Zuzana Drobová.

Ministerstvo spravodlivosti bude podľa Drobovej naďalej pokračovať v realizácii opatrení za účelom zvýšenia dôvery v spravodlivosť.

OĽaNO chce mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery premiérovi
Hnutie OĽaNO začne v utorok (27. 8.) zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce vysloviť nedôveru predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD). Uviedlo to v reakcii na vyjadrenia premiéra, ktorý... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | TASR


Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) ešte v sobotu (24. 8.) avizoval, že okamžite po potvrdení väzieb na Mariana K. podá návrh na odvolanie Jankovskej. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál demisiu.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala minulý týždeň u Jankovskej zaisťovacie úkony, štátna tajomníčka jej odovzdala mobilný telefón.

Viaceré opozičné strany trvajú na odchode Jankovskej z funkcie pre jej väzby s Marianom K. Aj podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej je zotrvanie Jankovskej vo funkcii neobhájiteľné. Jankovská komunikáciu s Marianom K. poprela.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) trvá na tom, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa štátnej tajomníčky, bude rázne konať. Jankovská by podľa neho mala sama zvážiť, či súčasná situácia pomáha jej osobe a strane, ktorá ju nominovala.

AKTUALITA: Pellegrini nepriamo vyzval Jankovskú, aby zvážila svoje zotrvanie vo funkcii
Premiér Peter Pellegrini na dnešnom tlačovom vyhlásení nepriamo vyzval štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti za Smer Moniku Jankovskú, aby zvážila jej zotrvávanie vo funkcii. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | Peter Bachan