Polícia apeluje na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje vodičské schopnosti
26 | 08 | 2019 I TASR

Polícia v súvislosti s víkendovou tragickou dopravnou nehodou na Orave apeluje najmä na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje vodičské schopnosti a zručnosti. TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu (25. 8.) krátko po 17.00 h na ceste tretej triedy v katastri oravskej obce Zábiedovo si vyžiadala štyri mladé ľudské životy. „Len 18-ročný vodič jazdiaci na vozidle zn. Volkswagen Passat pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky, vlastnostiam vozidla a svojim schopnostiam po prejdení pravotočivej zákruty prešiel s vozidlom do protismeru. Tu došlo k bočnej zrážke s vozidlom zn. Renault Megane. Pri dopravnej nehode na mieste vyhasol život mladého, len 18-ročného vodiča a jeho troch spolujazdcov vo veku 15 až 16 rokov,” konkretizovala Balogová.

Vo vozidle Renault utrpeli predbežne ľahké zranenia vodička a jej spolujazdec.

„Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu usmrtenia. Okolnosti tragickej dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa.

KRIMI: Cyklista nafúkal vyše piatich promile
Cyklistu s viac ako piatimi promile alkoholu zastavili policajti v Žemberovciach v Levickom okrese. Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA