Ruska napísala báseň o policajnej brutalite. Na internete je hitom, národná garda zúri
16 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Ruská národná garda, ktorá má v krajine na starosti potláčanie opozičných demonštrácií, pozvala na návštevu policajnej jednotky šestnásťročnú autorku básne o brutalite poriadkových síl.


"Ak skutočne taká dospievajúca dievča existuje, oficiálne ju pozývame na návštevu jednotky, aby sa osobne presvedčila, že títo ľudia čestne a dôstojne plnia svoju povinnosť brániť pokoj občanov a spoľahlivo zabezpečovať poriadok," povedal agentúre Interfax hovorca gardy Valerij Gribakin.

Arina Ischakovová z buriatsky napísala akoby z pohľadu dcéry policajta verše o tom, že sa otec vracia domov s rukami od krvi, v očiach strach a bolesť, ale hovorí, že musí z ľudí vymlátiť slobodu a lásku, pretože takýto dostal rozkaz.

Serveru Znak povedala, že báseň napísala, pretože sa jej nepáčilo, že policajti bijú bezbranných ľudí. Uistila, že medzi príbuznými žiadnych policajtov nemá.

RUSKO DEMONŠTRUJE SILU: Premiestnilo dva strategické bombardéry Tu-160 k hranici s USA
Dva strategické raketové nosiče Tu-160 boli počas cvičenia prevedené na letisko Anadyr v Čukotke blízkosti námornej hranice Ruska a Spojených štátov, informovalo ruské ministerstva obrany a agentúra Interfax. Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Roman Suchý


Hovorca Gribakin označil báseň kolujúcu po internete za hanebný a do nebies volajúci príklad, ako politickí technológovia znečisťujú internet reklamou na nepovolenej demonštrácií, k čomu zneužívajú dozaista oklamané deti a mladistvých.

Server Newsru.com poznamenal, že Ischakovová veršom od svojich ôsmich rokov a že téma príbuzenstva medzi policajtmi a demonštrantmi, ktoré použila vo svojej básni, prvýkrát použili sami policajti priamo počas demonštrácií, keď amplióni vyzývali občanov, nech sa k príslušníkom poriadkových síl správajú zdvorilo, pretože medzi nimi "sú vaši synovia", povolaní k povinnej vojenskej službe.



V Moskve sa už niekoľko sobôt za sebou demonštruje proti vylúčeniu opozície zo septembrových volieb, naposledy dorazilo na 50.000 ľudí. Značného ohlasu sa dočkalo aj video, na ktorom príslušník národnej gardy udrel päsťou do brucha zadržanú demonštrantku Darju Sosnovsku, ktorá bola hospitalizovaná s vnútorným krvácaním.

Čo vybuchlo na ruskej základni? Odborník má úplne prevrátenú odpoveď
NÁZOR - Nie je možné postaviť strelu s plochou dráhou letu či balistickú raketu na jadrový pohon, hoci sa zdá, že si to mnohí myslia, konštatuje Pavol Luzino v komentári pre server Moscow Times. Historik a politológ z Permskej univerzity prirovnáva... Čítať ďalej
16 | 08 | 2019 | Ján Prokop