Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
13 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom.


K téme čítajte viac:

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Šéf Bonulu a Norbertov otec Miroslav sa k stretnutiu s Ficom vyjadril pre Hospodárske noviny.

„Pozýval som viacerých politikov, myslím vtedajšiu koalíciu. Neprišli, a tak sme dostali nápad, že pozveme opozíciu. Robert Fico bol vtedy líder opozičnej strany. Prišiel aj s dvoma poslancami, pozrel si našu firmu. A urobil si obraz o tom, že SBS nie sú len výpalníci či strážnici s pelendrekmi, ale že esbéesky robia vysokozodpovednú, náročnú a vôbec nie jednoduchú prácu. Spýtam sa takto - koho z verejne činných osôb zavoláte opakovane, aby pozdravil vašich zamestnancov na novoročnom večierku?,“ cituje týždenník Miroslava Bödöra.

Samotný Miroslav Bödör na otázku HN-iek, ktorých politikov okrem Fica ešte pozná, povedal, že v regióne, v ktorom žije a pracuje, všetkých. Pozná sa aj s Kaliňákom, no s Ficom si vraj netyká. S tým si je podľa informácií Plus 7 Dní bližší práve jeho syn Norbert.

Mariana Kočnera eskortujú na výsluch, NAKA sa zaujíma o jeho šifrovanú komunikáciu
13 | 08 | 2019 | Peter Králik/SITA


"Po tom, ako líder Smeru Robert Fico predniesol špeciálnu reč pre zamestnancov Bonulu na súkromnej firemnej akcii v Nitre, začala esbéeska na zákazkách štátu zarábať desiatky miliónov eur," uvádza sa ďalej v článku. Týždenník tiež pripomína, že Bonul v minulosti strážil volebnú centrálu vládnej strany Smer.

"Kočner sa pre PLUS 7 DNÍ priznal, že s Ficom si potykal pred rokmi na Donovaloch. Ten bol dokonca jeho priamym susedom v Bonaparte."

Keď sa týždenník pýtal Kočnera pred nejakými rokmi, či by premiérovi nepomohol zo šlamastiky a neprenajal mu svoj byt, aby to pri sťahovaní od Bašternáka nemal ďaleko, zareagoval pobavene:. „To je z blata do kaluže… Ja som nielen daňový podvodník, aspoň podľa kváziekonóma Rajtára, ale aj mafián, podľa neexistujúceho zoznamu, čo potvrdil Spišiak.“

LUSTROVANIE NOVINÁROV V PRÍPADE RYBANIČ? Citlivé informácie mohli opäť skončiť u Kočnera
V prípade kauzy už odsúdeného Filipa Rybaniča lustrovalo policajné prezídium aj novinárov, ktorí s prípadom nemali nič spoločné a ani sa nevenujú investigatíve, píše Denník N. Čítať ďalej
12 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Hotel Zlatý kľúčik je už roky teší preslávený tým, že sem chodili oslavovať predovšetkým ľudia zo Smeru. Tento hotel pod Zoborom sa spája s Bödörovcami minimálne odvtedy, čo si Norbert Bödör pred rokmi uplatnil naň záložné právo.

Ján Kuciak z notárskeho registra záložných práv zistil, že Bödör mal na hotel záložné právo za viac ako milión eur.

"V archíve PLUS 7 DNÍ sme našli fotky, na ktorých vidno, ako pár dní pred vraždou Kuciaka parkuje vládne auto práve pred spomínaným hotelom. S kým sa v ňom Fico stretol, sme sa napriek položeným otázkam nedozvedeli," píše sa ďalej v článku.

Po vražde Jána Kuciaka tam Aktuality.sk zahliadli zaparkované biele Bentley Mariana Kočnera. V tom istom čase parkovalo podľa portálu aktuality.sk pred hotelom aj Audi Q7, ktoré patrí bezpečnostnej firme Bonul. Nastupovať doň mál práve Miroslav Bödör.

Vyšetrovací tím, ktorý rieši kauzy Jána Kuciaka, musel opustiť jeho šéf. Dôvodom je Kočnerova komunikácia
Aktuality.sk píšu, ako vznikol vyšetrovací tím Novinár a ako prebieha jeho "očista" vďaka komunikácii Kočnera s Bödörom. Vznikol v januári tohto roku a jeho náplňou je riešiť kauzy, o ktorých písal zavraždený novinár Ján... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan