Na hraniciach s pásmom Gazy zastrelili ozbrojeného Palestínčana
11 | 08 | 2019 I TASR

Príslušníci izraelských ozbrojených síl zastrelili v nedeľu na hraniciach Izraela s pásmom Gazy Palestínčana, ktorý na nich spustil paľbu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády.


Podľa vyhlásenia 26-ročný Palestínčan začal strieľať na izraelských vojakov, ktorí paľbu opätovali a muža zastrelili.

K podobnému incidentu došlo aj v sobotu, keď izraelskí vojaci na hraniciach s pásmom Gazy zastrelili štyroch ozbrojených Palestínčanov, pričom jednému z nich sa podarilo preliezť hraničný plot a hodiť smerom k vojakom ručný granát.

Pozdĺž hraníc Izraela s pásmom Gazy vládne napätie od marca 2018, keď tam začalo dochádzať k pravidelným protestom a potýčkam, pri ktorých zahynulo 302 Palestínčanov. O život prišlo aj sedem Izraelčanov.

Izrael a islamistické hnutie Hamas, ktoré od júna 2007 v pásme Gazy vládne, viedli od roku 2008 medzi sebou už tri vojny.

Separatisti po ovládnuti Adenu v Jemene súhlasili s prímerím, ktoré požaduje Rijád
Jemenskí separatisti súhlasili v nedeľu s prímerím v meste Aden na juhu krajiny, ktoré v sobotu po niekoľkých dňoch ťažkých bojov fakticky ovládli. Informovala o tom agentúra Reuters.ňSeparatisti zverejnili vyhlásenie o tom, že budú dodržiavať... Čítať ďalej
11 | 08 | 2019 | TASR