"Náš človek" priamo v centre vyšetrovania vraždy Kuciaka? Bödör lieta v poriadnych problémoch!
10 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Plus JEDEN DEŇ informuje o prepojeniach polície a Norberta Bödöra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.


K téme čítajte viac:

Príkaz na zadržanie Bödöra platil 27 minút. Prokurátor ho potom náhle vzal späť
Prokurátor súhlasil so zadržaním Norberta Bödöra o 13:25. Za pol hodinu však telefonoval vyšetrovateľovi, že svoj súhlas berie späť, píše Denník N. Čítať ďalej
06 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Jeden z článkov zavraždeného novinára Jána Kuciaka je o dotáciách pre hotel Kľúčik v Nitre, ktorý sa spája s Norbertom Bödörom.

Dotácie vtedy odklepol vtedajší minister pôdohospodárstva za Smer Ľubomír Jahnátek vo výške 2,4 milióna eur. Ďalšie dotácie od Pôdohospodráskej platobnej agentúry vo hodnote 2,65 milióna eur dostala aj firma Pivnica Radošina. Jej spoluvlastníkom nie je nikto iný než Bödör.

Bödör je podľa Plusky dobrý priateľ so zástupcom riaditeľa finančnej polície Milanom Mihálikom. Mihálik má byť podľa zdroja Plusky spomínaný Milan, na ktorého sa pýtal obžalovaný Marian Kočner v komunikácii cez aplikáciu Treema s Bödörom.

Práve Mihálik má byť vo veľmi priateľskom vzťahu so zástupcom riaditeľa Národnej protizločineckej jednotky Mariánom Šilhavíkom. Šilhavík je priamym nadriadeným Petra Vasiľka, vedúceho operatívy protizločineckej jednotky NAKA Západ.

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Vasiľko je tiež zástupcom Petra Juhása, šéfa vyšetrovacieho tímu vraždy Kuciaka a Kušnírovej. „Často chodia spolu na kávy aj na obed do jedného bratislavského obchodného centra,“ uviedol pre Plusku ich zdroj, ktorý chce zostať v anonymite.

Podľa zdroja môže mať Švihálik cez svojho podriadeného prístup k spisu týkajúceho sa vraždy novinára. „Vyšetruje Juhás a jeho pracovný tím. Vo výnimočných prípadoch trestný poriadok pripúšťa, aby zaňho robil úkony niekto iný. Nahliadnuť do spisu môže iba vyšetrovateľ, ktorý je s ním v tíme alebo na rovnakom pracovisku,“ uviedol pre Plusku advokát, ktorý nechcel byť menovaný.

PRÁVE TERAZ: Čižnár zrušil rozhodnutie prokurátora vo veci Kočnerovej sťažnosti
O Čižnárovom rozhodnutí informoval Kočnerov obhajca Marek Para. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Šilhavík by sa tak cez Vasiľka mohol dostať k citlivým informáciám, ktoré by následne mohol posunúť Mihálikovi, ktorý by ich mohol posunúť Bödörovi.

Je možné, aby mohol Šilhavík vplývať aj na samotné vyšetrovanie? Ako povedal pre Plusku ich zdroj, Šilhavík môže mať v mieste svojho pracoviska spriaznených viacerých rádových operatívcov, ktorí sú mu priamo podriadení.

Práve takýto rádoví operatívni pracovníci asistujú vyšetrovateľom pri vyšetrovaní prípadov. "Zabezpečujú rôzne podklady. Robia nejaké úkony potrebné k trestnému konaniu a podobne,“ dodal pre Plusku zdroj z prostredia polície.

Vyšetrovací tím, ktorý rieši kauzy Jána Kuciaka, musel opustiť jeho šéf. Dôvodom je Kočnerova komunikácia
Aktuality.sk píšu, ako vznikol vyšetrovací tím Novinár a ako prebieha jeho "očista" vďaka komunikácii Kočnera s Bödörom. Vznikol v januári tohto roku a jeho náplňou je riešiť kauzy, o ktorých písal zavraždený novinár Ján... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan