Bugár reagoval na prípadné odchody poslancov z klubu Mosta-Híd
07 | 08 | 2019 I Peter Králik/TASR

Béla Bugár sa neobáva neschválenia zákonov, ak by mala koalícia v pléne menšinu.










Ak by mala vládna koalícia menšinu v parlamente, ešte to neznamená, že by neprechádzali zákony. V rozhovore pre TASR to uviedol predseda vládneho Mosta-Híd Béla Bugár. Reagoval tak na prípadné odchody poslancov z klubu Mosta-Híd. Hovorí sa napríklad o odchode Kataríny Cséfalvayovej či Martina Fedora (obaja Most-Híd). Toho na spoluprácu oslovil exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, Fedor tiež zvažuje, či bude v politike pokračovať.

Sú to poslanci za Sieť, my sme ich pričlenili. Môže sa stať, že aj keď neodídu, nebudú hlasovať s nami. Pani poslankyňa Cséfalvayová aj s pánom Fedorom už viackrát hlasovali inak, ako bola dohoda na klube, a zákony prechádzali. Čiže neriešme to, čo momentálne nemáme prečo riešiť,“ povedal Bugár pre TASR.

Vyšetrovací tím, ktorý rieši kauzy Jána Kuciaka, musel opustiť jeho šéf. Dôvodom je Kočnerova komunikácia
Aktuality.sk píšu, ako vznikol vyšetrovací tím Novinár a ako prebieha jeho "očista" vďaka komunikácii Kočnera s Bödörom. Vznikol v januári tohto roku a jeho náplňou je riešiť kauzy, o ktorých písal zavraždený novinár Ján... Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Predseda Mosta-Híd sa neobáva, že by v parlamente koalícii pol roka pred voľbami neprechádzali zákony. Tvrdí, že ani opoziční poslanci nesedia v pléne v plnom počte, preto nie je vždy potrebných 76 poslancov na schvaľovanie legislatívy. „To je jedno, s koľkými poslancami dovládne vládna koalícia. Hlavné je, aby dôležité a potrebné veci ešte prešli,“ povedal s tým, že nikto nemôže poslancovi zakázať hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia.

Štefan Harabin bude kandidovať za predsedu Najvyššieho súdu SR
Sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin bude kandidovať v septembrových voľbách na post predsedu NS SR. TASR to potvrdil Harabin. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Fedor pre TASR uviedol, že sa pravdepodobne v septembri rozhodne, či bude pokračovať v politike. „V prípade, že budem pokračovať v politike, chcel by som pôsobiť v tíme ľudí, ktorí budú presadzovať normálnu, vecnú a programovú politiku,“uviedol.

Cséfalvayová mala nedávno spory s predsedom parlamentu Andrejom Dankom (SNS) napríklad v súvislosti so zahraničnými cestami. Danko ju v minulosti tiež vyzval na odchod z koalície. Vtedy jej Bugár vyslovil podporu.