Fico ukazuje, že on je ten, kto "má kľúče od miešačky", vraví politológ
06 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Predseda strany Smer-SD Robert Fico ukazuje nielen vo svojej strane, ale aj voličom Smeru, že má silu a je vo forme, zhodnotil aktuálnu situáciu v rozhovore pre HN TV politológ Jozef Lenč.


Lenč pre HN TV zhrnul to najpodstatnejšie, najmä čo sa týka Ficovej pozície. "Vysiela signály, že on je ten, ktorý rozhoduje, a nie Peter Pellegrini. Je to odkaz poslancom aj voličom Smeru. Fico ukazuje, že má kľúče od miešačky. Zase Pellegrini sa stále viac a viac ukazuje len ako figový list," uviedol.

K téme čítajte viac:

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Ako povedal, Fico o svojej sile presvedčil aj krajské organizácie. "Obehal celé Slovensko a presvedčil ľudí, že to nie je dobrý nápad, aby bol vymenený v Smere predseda," povedal Lenč.

Spomenul aj komunikáciu medzi Marianom Kočnerom a podnikateľom Norbertom Bödörom. Podľa Lenča by kdekoľvek inde takáto forma komunikácie ohľadom strany, o ktorej sa v komunikácii bavia (Smer, pozn. redakcie), uškodila. „Na Slovensku sa ukazuje, že niektorí voliči sú veľmi trpezliví a nie všetko dokáže zatriasť ich vernosťou," dodal k tejto veci.

Ku komunikácii medzi Kočnerom a Bödörom čítajte viac:

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Lenč sa vyjadril aj na adresu opozície, ktorá je podľa neho už od parlamentných volieb v roku 2016 nekonzistentná.

"A to z toho dôvodu, že ju tvoria politické strany, ktoré sa vyhraňujú na línii demokratickosti a nedemokratickosti. Treba totiž pripomenúť, že súčasťou opozície je aj Kotleba. Súčasne je tam kategória politických strán, ktoré označujeme za protestné," povedal politológ. Myslel tým najskôr hnutie Borisa Kollára Sme rodina.

Lenč k záveru uviedol, že jediná vec, ktorá spája opozíciu, je ich boj proti koalícii Smer-Most-SNS. "Hlavne proti Smeru a obzvlášť proti predsedovi Smeru. Je to slabá opozícia, z toho dôvodu, že je nekonzistetná," dodal. Ako príklad uviedol vládu Ivety Radičovej, presnejšie jej krátke pôsobenie.

MLADÝ FICO K INTERRUPCIÁM: "Som za, žena sa musí rozhodnúť sama"
Predseda strany Smer-SD Robert Fico zastával v mladšom veku iný názor k interrupciám, než aký zastáva dnes. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan