Londýn zasahoval do amerických volieb, ešte predtým než to bolo v móde!
30 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Je pozoruhodné, že sa btitská vláda konzervatívcov sa snaží neustále predhadzovať údajne zasahovanie Ruska do amerických volieb, a pritom má sama "maslo na hlave."


Podľa publikácie Irish Central chceli v roku 1992 orgány Spojeného kráľovstva pomôcť Georgeovi W. Bushovi staršiemu a hľadali kompromitujúce informácie o jeho súperovi Billovi Clintonovi.

"Pokus Ruska ovplyvniť americké prezidentské voľby v roku 2016 nie je novinkou. V roku 1992 Briti tiež vážne zasahovali do voľby amerického prezidenta podľa pokynov Bushovej administratívy, " napísal Irish Central.

Podľa publikácie, svojho času tím Georgea W. Busha - seniora prejavil záujem o minulosť svojho súpera Billa Clintona, ktorý študoval na Oxfordskej univerzite na konci 60. rokov, na vrchole vietnamskej vojny. Chceli zistiť, či požiadal o občianstvo Spojeného kráľovstva, aby sa vyhol službe v americkej armáde.

TRUBAN PRIZNAL UŽÍVANIE DROG: "Badtrip" ho naučil, že keď je zle, nie je to na celý život
Na serveri YouTube sa objavilo video, kde predseda Progresívneho Slovenska a predvolebnej koalície PS+Spolu Michal Truban rozpráva pred mladými ľuďmi, čo ho naučil "badtrip", teda zlý stav po užití drogy. Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Peter Bachan


K hľadaniu informácií potvrdzujúcich túto teóriu najal Biely dom "najkontroverznejšieho politického obchodníka" tej doby , Garyho Moloneye . Britská vláda neskôr tiež potvrdila, že vykonala svoj vlastný "dôkladný" výskum medzi utajovanými materiálmi pri hľadaní kompromitujúceho materiálu na kandidáta amerického demokratického prezidenta. "Zástupcovia britského ministerstva vnútra skontrolovali imigračné a naturalizačné dokumenty. Museli určiť, či Clinton, ktorý študoval na Oxfordskej univerzite, požiadal o britské občianstvo, aby sa vyhol povolaniu počas vietnamskej vojny. Bolo vykonané vyšetrovanie. Bolo to komplexné, " povedal denníku The Washington Post Graham Blakeway, vedúci spravodajského oddelenia britského ministerstva vnútra ,.Navyše počas prezidentskej kampane prišli do Ameriky politickí poradcovia Konzervatívnej strany, aby pomohli Bushovi staršiemu k znovuzvoleniu, čím "hrubo porušili štandardy neutrality" . Deň pred hlasovaním potom poslal britský minister zahraničia Douglas Hurd list do Bieleho domu, v ktorom vyjadril nádej ohľadom Bushovho úspechu.

Správa, že Briti referovali o jeho minulosti rozhnevala Clintona, a po svojom zvolení opakovane zaútočil na vtedajšieho premiéra Spojeného kráľovstva Johna Majora. Americký prezident napoly žartom vyhlásil, že môže vymenovať spisovateľa Jimmyho Breslina, ktorý je známy svojimi protibritskými názormi, ako veľvyslanec v Londýne. "Nepodarilo sa im to, ale Briti sa snažili rovnako usilovne ako Rusi v roku 2016 dosiahnuť požadovaný výsledok. Akoby nič, " uzavrel Irish Central.

Bodku za IS môže urobiť len proces podobný norimberskému, povedal právnik
Tak ako v prípade nacistov bol zriadený norimberský súd, tak musí byť vytvorená podobná inštitúcia aj pre členov Islamského štátu (IS). Je potrebné, aby svet vypočul obete a aby bola odhalená pravda o ideológií tejto skupiny a stala sa tak... Čítať ďalej
30 | 07 | 2019 | Ján Prokop