MISTRÍK REAGUJE: Danko "perverzne dehonestuje" výsledky našej práce, odkázal šéfovi parlamentu
29 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Úspešný slovenský vedec a kandidát na prezidenta Robert Mistrík cez Facebook reagoval na medializované informácie ohľadom predaja jeho firmy. Predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi tiež poslal ostrý odkaz.


"Potom, ako sa konšpirátori a všelijakí psychopati vybláznili nad predajom mojej firmy, dovoľte mi uviesť niekoľko dôležitých faktov. Naša firma sa potrebuje pohnúť dopredu, vyžiada si to ďalšie nemalé investície, napríklad aj do umelej inteligencie a preto som sa po dlhom vyjednávaní dohodol na predaji s jednotkou na trhu spoločnosťou Thermo Fisher," napísal v úvode príspevku Mistrík.

Ak ste cez víkend nepostrehli správu o tom, ako Mistrík predal svoju firmu, prečítať si ju môžete tu:

MISTRÍK PREDAL MILIÓNOVÚ FIRMU: Aký mal na to dôvod? Sekera za voľby to nie je, tvrdí úspešný vedec
Kandidát na prezidenta a úspešný slovenský vedec Robert Mistrík, ktorý pred prvým kolom prezidentských volieb odstúpil v prospech terajšej prezidentky Zuzany Čaputovej, predal jeho výnosnú firmu. Aký mal na to dôvod? Čítať ďalej
28 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Mistríkova firma má podľa jeho slov so spoločnosťou Thermo Fisher "dlhodobé partnerstvo, siahajúce ďaleko pred prezidentskú kampaň". Tým zrejme reagoval na tvrdenia niektorých politikov, medzi ktorých sa radí aj predseda Národnej rady Andrej Danko, ktorí tvrdia, že tým "vykrýva" svoju prezidentskú kampaň, do ktorej vrazil takmer pol milióna eur.

V príspevku ďalej menuje úspechy firmy, ktorú predal. "Naše technológie a patenty hovoria sami za seba, využívajú ich tisícky laboratórií po celom svete, ako napríklad výskumné ústavy hľadajúce liečbu rakoviny, laboratória monitorujúce toxické látky v potravinách, kriminalistické ústavy analyzujúce drogy, hygienické stanice kontrolujúce kontaminanty v životnom prostredí a celá plejáda najlepších svetových univerzít po celom svete," prezrádza Mistrík.

Aby neboli tieto tvrdenia postavené na vode, do príspevku pridal aj link, ktorý odkazuje na "takmer 20 stránkový podrobný zoznam citácii vo viac ako dvoch stovkách vedeckých karentovaných časopisoch". Ich produkty si podľa Mistríka "natoľko cenia, že ich nielen citovali, ale si ich aj zakúpili". Vzápätí však dodal, že tam ne sú uverejnené úplne všetky publikácie, ktoré ich spomínajú.

CHYSTÁ SA DO POLITIKY? Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar si platí reklamu na Facebooku
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý minulý rok odstúpil zo svojej funkcie, už dlhšie vyvíja aktivity na svojom Facebooku, ktoré viac než pripomínajú klasickú predvolebnú kampaň. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Mistrík následne otočil na ostrejšiu nôtu, ktorú venoval Andrejovi Dankovi. Ten ho cez víkend spomenul v jeho facebookovom statuse ako človeka, ktorý "zrazu zarobil 7 miliónov z USA".

"Kým my robíme Slovensku neuveriteľnú reklamu, predseda parlamentu diskredituje jeho konšpiračnými nezmyslami a podsúva mi nekalé záhadné americké spojenia," reagoval Mistrík na predsedu parlamentu.

"Kým my sa celý profesionálny život snažíme a dodávame naše technológie výskumným ústavom a univerzitám, ktoré s ich pomocou pomáhajú hľadať liečbu pre ťažko choré deti, doktor Danko cez platenú stranícku reklamu výsledky tejto práce perverzne dehonestuje," uviedol na záver.



DANKO OTVORENE: "Slota ma oklamal, zničil som si život a zdravie"
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko v druhej časti rozhovoru pre Plusku prezradil novinky o rozpočte, sociálnych opatreniach či povolebnej spolupráci s ďalšími stranami. Prezradil aj detaily z čias, kedy preberal štafetu po Jánovi... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan


&__xts__%5B0%5D=68.ARCR55p-Gh1vV5Z7kkQvRKHB95v0Q7JlRAiXpQ52Zs_6wEMSsefLaLJmpfItKcTiTacu1csq8Rk8dSCWJbzBQ0vlHlAmQvTepFF1mXGwcesrkZ2n5jLD0fiM90O6Zv3Me7b31aujXHGQ13v2tRPmPpklkSUYOj2ZNPFOuRR7zSxOpFZNQnb1QY7nTjzgvW4yYidNYm5rt_cRSjqiT3GXLLj9_Si52vhQBNAurdFbmLSlCAnRy0T2hlIGJnExLMCIdrjDlZtSIaSI-SHGejO8REQuUGFGomFBWFZIvjh-sM5MC6PPNzPpNv2_SPYYc-g0bT1hHD4rgw93XtrBxQAgRv9tGE3C&__tn__=-R