TRAGÉDIA: Dvaja miestni mŕtvi a deväť atlétov zranených pri páde nočného klubu v Južnej Kórei
27 | 07 | 2019 I Marek Molnár

V sobotu večer došlo k zlyhaniu statiky nočného klube Gwangju v Južnej Kórei, zahynuli dvaja juhokórejčania a niekoľko ďalších ľudí bolo zranených vrátane deviatich športovcov.


Detaily zverejnil predstaviteľ hasičského zboru tlačovej agentúre Yonhap, ktorá vysvetlila, že dvojúrovňová štruktúra v nočnom klube Coyote Ugly sa zrútila na niekoľkých návštevníkov klubu, pričom to zabilo dvoch miestnych obyvateľov a najmenej 10 zranilo.

Veliteľ hasičov Gwangju Kim Young-Don prehlásil, že v tom čase bolo v klube asi 370 ľudí a uviedol, že podlaha sa zrútila kvôli váhe ľudí v klube.

„Domnievame sa, že druhé poschodie sa zrútilo, pretože na ňom bolo príliš veľa ľudí,“ vysvetlil.

Medzi zranenými bolo deväť športovcov, ktorí súťažili na Majstrovstvách sveta FINA v roku 2019, vrátane štyroch z tímu Spojených štátov, dvoch z Nového Zélandu a jednotlivých športovcov z Holandska, Talianska a Brazílie.

„Len sme tancovali a zrazu sa to zrútilo,“ uviedol kapitán mužstva mužského póla na Novom Zélande, Matt Small.

Jeden člen z tímu vodného póla Spojených štátov Kaleigh Gilchrist, podstúpil chirurgický zákrok po tom, čo utrpel tržné rany, zatiaľ čo Paige Hauschild a Johnny Hooper vyžadovali stehy. Štvrtý člen tímu, Ben Hallock, utrpel menšie odreniny kože.

AKTUÁLNE: Po intenzívnej búrke v Bratislave. Musela zasahovať aj Polícia (FOTO, VIDEO)
KVÔLI VYTRVALÉMU DAŽĎU DOPRAVNÍ POLICAJTI USMERŇUJÚ PREMÁVKU Čítať ďalej
27 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič