PROCES S KOČNEROM: Prokurátor predložil nový dôkaz, ide o komunikáciu medzi Kočnerom a Aghom
24 | 07 | 2019 I SITA

Prokurátor dnes v kauze miliónových zmeniek TV Markíza predložil nový dôkaz, ide o komunikáciu medzi Marianom K. a Štefanom A. Marian K. a Pavol R. v tomto prípade čelia obžalobe z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a zo zločinu marenia spravodlivosti. Pavol R. trvá na tom, že zmenky podpísal v roku 2000 na záchranu TV Markíza.


Trojčlenný senát Špecializovaného trestného súdu rozhodol po obedňajšej prestávke o tom, že s listinnými dôkazmi, ktoré predložil prokurátor, nebudú oboznamovať na hlavných pojednávaniach, ktoré sú naplánované do konca júla tohto roka. O tom, či sa tak stane neskôr, rozhodne opäť súd.

Senát argumentoval tým, že protistrana nemala dostatok času na to, aby sa s materiálmi oboznámila. Právni zástupcovia obžalovaných preto navrhli, aby sa odložila aj výpoveď Štefana A. Dôkaz údajne preukazuje jeho komunikáciu s Marianom K.

Na súde má vypovedať pravá ruka Mariana Kočnera
Účtovníčka Markízy nemala o zmenkách žiadne vedomosti, vypovedať má aj Štefan Ágh. Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | TASR


Dve zmenky boli v hodnote po osem miliónov eur a ďalšie dve po 26 miliónov eur. Ich vyplatenie žiadal Marian K. prostredníctvom občianskoprávnych žalôb na Okresnom súde Bratislava V. Vyplatiť ich mal práve Pavol R. ako žalovaný v prvom rade. Žalovaným v druhom rade bola spoločnosť Markíza Slovakia.

V prípade jednej zmenky za osem miliónov eur rozhodol súd v jeho prospech, pričom odvolací súd následne konanie zastavil. V ďalších prípadoch súd ešte nerozhodol, prípadne bolo konanie pre nezaplatenie súdnych poplatkov zastavené. Markíza dlhodobo spochybňovala autenticitu zmeniek, obzvlášť fakt, že boli podpísané v roku 2000.

ZVRAT V KAUZE ZMENKY : Kočner chce vypovedať!
Ak súd zistí, že účasť obžalovaného v kauze zmenky Mariana K. je potrebná, obžalovaného dá sudca z výkonu väzby eskortovať. V žalobe je zahrnutá aj výpoveď Mariana K. ku zmenkám, polícia ho vypočúvala až päťkrát. Televízia JOJ o tom informuje na... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA