Mihál: Rozhovory o opozičnej spolupráci môžu pokračovať na jeseň
23 | 07 | 2019 I TASR

Podpredseda strany SPOLU - občianska demokracia Jozef Mihál predpokladá, že by opozičné strany mohli pokračovať v rokovaniach o predvolebnej spolupráci na jeseň. Povedal to v diskusii na Tablet.tv.


Dohodu Progresívneho Slovenska, SPOLU a KDH považuje Mihál za dôležitú, aj keď obsahovala len dva pomerne všeobecne formulované body. „Môžeme to vnímať z rôznych uhlov pohľadu, ale dôležité je, že sme sa zaviazali na seba neútočiť a že nebudeme zneužívať kultúrno-etické otázky na predvolebný boj. Cítime, že naša koalícia a KDH budú budúci vládni partneri a bola by škoda, keby sme sa už teraz mali rozhádať na niečom, čo trápi istú časť ľudí, ale väčšinu obyvateľov Slovenska trápi niečo úplne iné,“ povedal Mihál.

Tému opozičnej spolupráce touto dohodou za uzavretú nepokladá. „Chcem pripomenúť, že sa dlhodobo snažíme o spoluprácu užšieho rangu so stranou pána bývalého prezidenta Kisku Za ľudí. Z našej strany je tu stále dokonca ponuka koalície, teda nie iba nejakej zmluvy o spolupráci. A budeme mať záujem o spoluprácu, možno aj zmluvne vyjadrenú, so SaS, OľaNO, prípadne maďarskými stranami,“ tvrdí Mihál.

„Uvidíme, ako sa politická scéna vykryštalizuje, vnímame, že v niektorých stranách sú problémy. Je to aj o druhej strane, nie iba PS/SPOLU, ako sa k spolupráci stavia. V lete sa trochu ťažšie politicky pracuje, ľudia sú na dovolenkách. Na jeseň sa rozhovory môžu obnoviť a pokračovať,“ uzavrel Mihál.

ROZHOVOR: Marketingová bublina okolo Hattasa v Nitre spľasla, tvrdí Peter Oremus
23 | 07 | 2019 | Roman Suchý