Policajný zásah si vypýtal obete, vraj za to môže Polícia. Tragickú smrť mladíka vyšetrujú aj na Slovensku
21 | 07 | 2019 I Aneta Leitmanová

Tragickú smrť mladého muža vyšetrujú policajti na Slovensku. Lukáš sa osudný deň pohádal so svojou babičkou, ktorá naňho zavolala políciu. Počas pacifikovania začal mladík kolabovať. Incident sa skončil jeho smrťou. Susedia sú v šoku, nikto presne nechápe, čo sa stalo. Podľa niektorých informácií mal Lukáš problém s drogami.


Dvadsaťjedenročného Lukáša vychovávala od malička babička Ľubica vo Veľkom Kristom. V strede medzi nimi ale došlo k sporu, ktorý vyvrcholil do takých rozmerov, že babička na svojho vnuka zavolala políciu.

"Lukáš mal byť pod vplyvom drog. Z chodby bol počuť hrozný krik a búchanie. Policajti si s mladým susedom nevedeli rady, "opísala serveru Čas.sk susedka Soňa. Priamo na chodbe paneláku museli mladého muža policajti spacifikovať, Lukáš pritom kričal na svoju babičku, aby mu pomohla. Zrazu sa ale situácia úplne obrátila.

TRAGÉDIA: V Nemecku muž zomrel po páde z vyhliadkového kolotoča na hudobnom festivale
Muž vo veku 31 rokov zomrel po páde z vyhliadkového kolotoča na festivale elektronickej tanečnej hudby v meste Herzogenaurach v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. V nedeľu o tom informovala tamojšia polícia. Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | TASR


"Potom, keď ho policajti držali, už kričal, že ho to bolí a nemôže dýchať. Chcel, aby som mu otvorila dvere, ale nemohla som, nedovolili mi to policajti," dodala susedka. Potom vraj prišla k Lukášovi bližšie jeho babička a všimla si, že jej vnuk nedýcha a začína fialoveť. Na miesto behom pár minút prišli záchranári, ktorí už Lukášovi ale nedokázali pomôcť.

"Policajti však Lukášovi nedali prvú pomoc. Už som ho videla len mŕtveho. Nos a tiež ústa mal od krvi. Všade na chodbe bolo množstvo jeho krvi," tvrdí Soňa s tým, že verí, že polícia pochybila. To tiež oznámila vyšetrovateľom, ktorí prípad rieši. "Nebudem predsa klamať."

Lukáša poznala len ako dobrého mladíka. "Nedávno sa vrátil z liečenia. Snažil sa nájsť zamestnanie, mal aj priateľku. Veď aj počas toho zásahu kričal jej meno," dodala Soňa.

Polícia celú vec šetrí pre podozrenie z prečinu usmrtenia, posledné slovo budú mať znalci, ktoré k prípadu prizvali.

Novým poslancom Národnej rady sa stane Mitterpák
Novým poslancom Národnej rady (NR) SR sa na najbližšej schôdzi pléna stane Marek Mitterpák (Smer-SD). Do poslaneckého kresla zasadne po tom, čo poslanec Miroslav Číž (Smer-SD) odišiel do Európskeho parlamentu (EP), a tým prišiel o mandát v tom... Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | TASR