ŠPORT: NHL sa opäť tlačí do Číny, v pozícii ambasádora jej pomôže Ovečkin
19 | 07 | 2019 I SITA

Vedenie zámorskej hokejovej NHL sa dlhodobo snaží rozširovať povedomie o najkvalitnejšej lige sveta aj na menej tradičných trhoch. Jedným z nich je Čína, kde sa vlani aj predvlani uskutočnili prípravné zápasy pred štartom sezóny. Profiligové kluby navštívili mestá Šen-čen, Šanghaj a Peking. Ďalším krokom na zvýšenie popularity tohto športu v najľudnatejšej krajine bude augustová návšteva kapitána Washingtonu Capitals Alexandra Ovečkina.


"Je to pre mňa obrovská pocta byť ambasádorom našej organizácie a celej NHL na tomto špeciálnom výlete do Číny. Myslím si, že je veľmi dôležité, aby sme svoj čas obetovali pomoci ľuďom na celom svete a ukázali im, aká skvelá hra je hokej. Neviem sa dočkať toho momentu, keď strávim čas s hokejovými fanúšikmi a stretnem deti, ktoré môžu v budúcnosti preraziť do NHL," cituje oficiálny portál súťaže 33-ročného Ovečkina.

Osemnásobný najlepší strelec NHL či trojnásobný majster sveta navštívi v Číne tamojšie hokejové talenty, absolvuje mediálne povinnosti a čakajú ho aj obchodné stretnutia zamerané na rozvoj tohto športu v krajine. "Alex reprezentuje to najlepšie, čo náš šport ponúka. Má v sebe kombináciu skvelého talentu, vynikajúcej osobnosti a navyše disponuje líderskými schopnosťami. Je preto perfektnou osobnosťou na reprezentovanie záujmov NHL na tom, aby sa hokej v Číne rozvíjal," povedal výkonný viceprezident NHL pre médiá a medzinárodné stratégie David Proper.

ŠPORT: Slovenská golfová špička Sabbatini po prvom kole The Open na 20. mieste, domáci favorit McIlroy zlyhal
Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje po štvrtkovom úvodnom kole záverečného major turnaja sezóny na delenej 20. pozícii. Rodák z juhoafrického Durbanu vstúpil do 148. ročníka The Open Championship (dotácia 10,75 milióna amerických... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA


Čína sa taktiež snaží zvýšiť záujem o hokej v krajine, keďže v roku 2022 zorganizuje zimné olympijské hry. Domáci tím má istotu účasti v hokejovom turnaji napriek tomu, že čínska mužská reprezentácia nikdy nebola súčasťou najvyššej kategórie MS. Kvalitu národného tímu by mali zvýšiť viacerí naturalizovaní legionári, ktorí pôsobia v KHL v Červenej hviezde Kchun-lun alebo mladí hokejisti, ktorí vyrastajú v čínskych kluboch účinkujúcich v ruskej nižšej súťaži VHL alebo mládežníckej MHL.

Skúsenosti s angažmánmi v Číne majú aj slovenskí hokejisti. V spomenutom Kchun-lune v minulosti nastupovali reprezentační útočníci Tomáš Marcinko a Martin Bakoš. O stabilné miesto na budúcu sezónu KHL v tomto tíme zabojuje Dávid Bondra.

ŠPORT: Čo s Neymarovou budúcnosťou? Najdrahší futbalista sveta trčí v zlatej klietke, píšu Česi
Budúcnosť brazílskeho futbalového útočníka Neymara je v súčasnosti viac ako otázna. Dvadsaťsedemročný technicky mimoriadne zdatný futbalista by po dvoch sezónach v parížskom klube Saint-Germain rád odišiel z francúzskej metropoly, problémom je však... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA