Finačná správa uložila na tohtoročnej Pohode o polovicu nižšie pokuty ako vlani
17 | 07 | 2019 I TASR

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trenčín kontrolovali dodržiavanie zákonov na trenčianskom festivale Pohoda. Oproti minulému roku uložili obchodníkom pokuty o polovicu nižšie. Informovala o tom v stredu TASR hovorkyňa CÚ Trenčín Renáta Peťovská.


Počas Pohody, ktorá sa konala od 11. do 13. júla, príslušníci finančnej správy skontrolovali desiatky prevádzok na festivale, ale aj vozidlá na okolitých príjazdových cestách. "Počas kontrol zistili len päť porušení predpisov v súvislosti s používaním elektronických registračných pokladníc, za čo uložili pokuty v celkovej výške 530 eur. Len v jednom prípade išlo o nezaevidovanie tržby v pokladnici, ostatné prípady sa týkali menej závažných porušení povinností," uviedla Peťovská.

OTRASNÉ: V prípade s tragickým koncom, kedy onkologickú pacientku nechali ležať na nemocničnej chodbe, sa skončilo vyšetrovanie. Nepoteší vás
V prípade ťažko chorej pacientky, ktorú nechali v levickej nemocnici po operácii dva dni ležať na nemocničnej chodbe, sa ukončilo vyšetrovanie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, píšu tvnoviny.sk. Nad výsledkom len neveriacky krútime... Čítať ďalej
17 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Konanie prevádzkovateľov kontrolovaných prevádzok finančná správa často podľa nej len monitorovala, pri realizovaných predajoch zaznamenala riadne vydávanie bločkov.

"V porovnaní s výsledkami kontrolnej činnosti na vlaňajšej Pohode, tá tohtoročná skončila pre predajcov lepšie. Výška uložených pokút sa znížila o polovicu. Vlani bolo zaznamenaných šesť pokút v celkovej výške 1060 eur," skonštatovala Peťovská.

Aj z tejto štatistiky podľa nej vyplýva, že kontrolná činnosť príslušníkov finančnej správy nemá byť vnímaná len ako represívna činnosť, má skôr preventívny charakter a zároveň informačný, nakoľko finančná správa pravidelne informuje podnikateľské subjekty o ich zákonných povinnostiach a upozorňuje na prípadné zmeny predpisov.

SaS chce spojiť hlasovanie o stratifikácii s vyslovením dôvery vláde
Opozičná strana SaS chce, aby hlasovanie o jednej z najväčších reforiem slovenských nemocníc, čiže o tzv. stratifikácii, bolo spojené s vyslovením dôvery vláde. Na to, aby projekt prešiel cez poslancov Národnej rady SR formou ústavného zákona, bude... Čítať ďalej
17 | 07 | 2019 | TASR