VZBURA V SMERE POKRAČUJE: Východ neutíchol, straníci stále žiadajú odchod Fica a Kaliňáka
14 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Na prvý pohľad sa situácia v Smere zdá byť pokojná, ale kritika členov, hlavne z východného Slovenska, stále neutícha.


Pred niekoľkými týždňami sme vás informovali o vznikajúcej vzbure v koaličnej strane Smer-SD, ktorá mala ohnisko na východe Slovenska, teda tam, kde podľa slov expremiéra "nič nie je".

PRIŠLA VZBURA V SMERE: Štruktúry na východe požadujú mimoriadny snem strany a odchod Fica
Regionálni funkcionári Smeru z Košického kraja poslali v utorok predsedníctvu strany a všetkým krajským a okresným organizáciám mimoriadne ostrú výzvu na odstúpenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka z funkcií. Informácie priniesol Denník N. Žiadajú... Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | Zuzana Vargová


Okresní straníci z Košíc, na čele s vtedajšou europoslankyňou Monikou Smolkovou, poslali vedeniu Smeru otvorený list, v ktorom žiadali personálne výmeny na najvyšších straníckych postoch. Vadilo im spájanie Smeru s viacerými kauzami, ktoré strane uškodili.

Medzi požiadavkami bolo nielen odstúpenie Fica, ale aj Kaliňáka z postu podpredsedu strany. Ich favoritom na predsedu bol Peter Pellegrini.

Smer sa otriasa v základoch. Pellegrini je očividne pripravený na súboj s Ficom
Situácia v najsilnejšej vládnej strane Smer-SD sa na prvý pohľad môže zdať pokojná. Netreba však zabúdať na to, že sa blížia voľby do Národnej rady Slovenskej republiky. Čítať ďalej
29 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Žiadna vzbura ale netrvá večne. Po tom, ako sa Fico na dva týždne "stratil" po prehratých eurovoľbách, vrátil sa plný elánu a všetky pochybnosti rozohnal jedným šmahom ruky - vycestoval priamo do ohniska povstania a sadol si s nespokojnými straníkmi za jeden stôl.

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Hospodárske noviny preto oslovili Smolkovú, aby sa k danej veci vyjadrila.

"Účasť predsedu strany Róberta Fica bola v Košiciach v jeho slede návštev posledná a v deň konania krajskej rady v poradí tretia, čo spôsobilo, že prišiel s trištvrte hodinovým meškaním a nemal dostatok času, aby si vypočul všetkých okresných predsedov, respektíve ich zástupcov. Preto aj zasadnutie krajskej rady bolo bez záveru, neprijalo sa žiadne podporné, ani odmietavé stanovisko, prípadne uznesenie," citujú Moniku Smolkovú HN-ky.

Síce ocenila Ficove putovanie po regiónoch, no hovorí, že počas diskusie "padli kritické slová, diskusia bola veľmi otvorená, až dramatická."

HN-ky píšu, že Smolková "priznala, že tesne po krajskej schôdzi zvolala aj okresnú, na ktorej s kolegami predebatovala návštevu samotného Fica a závery v podobe zápisnice preposlali vedeniu strany." Výzva stále ale nie je uzavretá - nič sa na nej nezmenilo. Nespokojní straníci stále dúfajú, že s nimi bude diskutovať priamo Pellegrini, ktorý by sa podľa nich mal aktívnejšie zapájať do vnútrostraníckej politiky.

Pellegrini sa začína vyhraňovať: Musím sa intenzívnejšie venovať aj straníckej politike
Premiér Peter Pellegrini a podpredseda strany Smer-SD sa dostal do štádia, keď sa musí intenzívnejšie venovať aj straníckej politike a vyhraniť voči Ficovi Čítať ďalej
31 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Smolková sa vyjadrila aj k odchodom zo strany, ktorými hrozili viacerí členovia strany Smer. "Padli aj takéto návrhy, ale zatiaľ som kolegov presvedčila, aby takéto radikálne rozhodnutia nerobili, pretože by strana SMER-SD stratila jediného starostu, ktorého v Košiciach má, a stratila by troch zo štyroch poslancov za stranu SMER-SD v mestskom zastupiteľstve v Košiciach," uviedla pre Hospodárske noviny.

"Tak starosta, ako aj poslanci nie sú ani korupčníci, ani zlodeji, nič zlé nerobia, preto ak by niekto mal uvažovať, že stranu alebo svoje pozície a funkcie opustí, tak najprv tí, ktorí strane nasadili "psiu hlavu"," dodala Smolková na záver.

Demografická kríza sa blíži. Slovensko môže prísť až o štvrtinu obyvateľstva!
Úplne nové štatistiky Eurostatu ukazujú, v akom stave bude Slovenské obyvateľstvo o 80 rokov - stratíme priemerne štvrtinu obyvateľstva. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | František Németh