Astronauti po 50 rokoch priznali pravdu, po pristátí na Mesiaci urobili chybu, ktorou ohrozili Zem
13 | 07 | 2019 I František Németh

Astronauti po 50 rokoch od pristátia Apolla 11 na Mesiaci priznali, že urobili zásadnú chybu. Mohli našu Zem vážnym spôsobom ohroziť.


Astronauti priznali, že chyba, ku ktorej došlo počas pristátia Apolla 11 na Mesiaci, mohla zapríčiniť prenos lunárnych baktérií na planétu Zem. Mohlo sa tak stať napriek prísnym bezpečnostným opatreniam, o ktoré sa NASA snažila.

Tá pritom starostlivo a prísne dbala na dodržiavanie bezpečnostných štandardov a vypracovala postup, ako zabrániť tomu, aby sa prípadné choroboplodné zárodky nepreniesli z Mesiaca až na Zem.

Členovia posádky tak po pristátí na Zem skončili v karanténe, kým si vedci a lekári neboli istí, že sa ničím nenakazili a kontaminácia neohrozí zbytok obyvateľstva.

Biely dom odmietol pozvať autora 'antisemitskej' karikatúry Sorosa, Bena Garrisona, na mediálny samit
Karikaturista Ben Garrison bol stiahnutý zo zoznamu pozvaných na samit sociálnych médií Bieleho domu po sťažnostiach na jeho očividne „antisemitskú“ karikatúru, na ktorej nakreslil kontroverzného finančníka Georgea Sorosa ako bábkového... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Marek Molnár


V dokumente Chasing the Moon sa dvaja z astronautov priznali, že plán na ochranu Zeme mohol ľahko zlyhať. S jednou vecou totiž NASA nepočítala, že by na Mesiaci mohlo existovať niečo živé, čo by sa v module prenieslo na planétu Zem.

Kým Neil Armstrong a Buzz Aldrin chodili po Mesiaci, mohli na sebe zachytiť kľudne stovky vesmírných baktérií. Vďaka tomu mohol byť ich riadiaci modul kompletne zamorený, keďže prvé čo astronauti urobili po pristátí bolo, že otvorili poklop modulu.

Ak by so sebou viezli z Mesiaca čokoľvek, mohlo sa to vďaka tomuto neuváženému kroku rýchlo rozšíriť po celej planéte. Našťastie pre nás všetkých sa tak nestalo.

Že peniaze len tak z neba nepadajú? Omyl, na diaľnici v USA sa stal malý zázrak (VIDEO)
Obrnenému vozidlu patriacemu spoločnosti GardaWorld Corp sa stalo niečo nečakané. Vyletelo z neho von viac ako 175 000 dolárov na diaľnicu v Spojených štátoch, presnejšie v štáte Georgia. Ohromení motoristi upustili všetky svoje zábrany a začali... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Marek Molnár