RADÍME: Muži, dávajte si pozor na zariadenia s WiFi signálom! Môžete ostať neplodní
09 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Svetová zdravotnícka organizácia uverejnila štatistiku, ktorá ukazuje, že približne 15% párov na svete má problémy s počatím, z toho minimálne môžu za jednu tretinu problémov práve muži.


Existuje viac faktorov, ktoré ovplyvňujú neplodnosť - stres, zlá strava, genetika a podobne. Najnovšie štúdie ale zistili, že aj taká maličkosť, ako napríklad telefón vo vrecku, môže byť jedným z dôležitých faktorov.

Tím výskumníkov z Japonska pod vedením ich šéfky Kumiko Nakata prišiel s objavom, že elektromagnetické vlny z WiFi zariadení majú za priamy následok poškodenie spermií.

ŠOK: Známa hviezda z legendárneho seriálu Priatelia údajne zomiera. Naozaj zostáva Chandlerovi len 6 mesiacov života?
Matthew Langford Perry alias Chandler Bing zo slávneho seriálu Priatelia má pred sebou posledných šesť mesiacov života, tvrdí magazín Globe s odkazom na jeho priateľov a "zdroj". Podľa serveru Gossip Cop to je len obyčajný výmysel. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Pri pokuse používali japonskí vedci WiFi zariadenie, ktoré nahradzovalo mobilný telefón. Jedna skupina vzoriek nebola vystavená elektromagnetickým vlnám z WiFi zariadení. Druhá skupina bola vystavená žiareniu, ale mala ochranný štít, ktorý rušil elektromagnetické vlny. Tretia skupina bola vystavená priamym elektromagnetickým vlnám z WiFi zariadenia.

Vedci umiestnili vzorky vcelku blízko WiFi zariadenia, pričom účinok bol podobný mobilnému telefónu vo vrecku nohavíc. Výsledky odoberali po rôznych časových obdobiach. Výsledok bol šokujúci - spermie sa poškodili už po dvoch hodinách!

Nakata potvrdila, že elektromagnetické vlny z WiFi zariadení nie sú pre ľudí nebezpečné, ak sa budeme jednoducho chrániť, napríklad umiestnením mobilného telefónu na stôl namiesto odloženia do vrecka.

ZDRAVIE: V lete sa treba chrániť pred UV žiarením, pripomína lekárka
Letné slnko spojené s pobytom pri mori je pre mnohých ľudí ideálnou kombináciou. Slnenie dodáva telu vitamín D, potrebný pri výstavbe kostných štruktúr, pomáha pri liečbe akné, znižuje pocit únavy a zlepšuje náladu. No všetkého veľa škodí.... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | TASR