Podnikateľ chce od brigádnikov naspäť časť peňazí, ide o takmer 2000 eur. Tí majú strach o svoju výplatu
05 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Majiteľ spoločnosti, ktorý prevádzkoval v Steel Aréne počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji gastroprevádzky, chce peniaze od brigádnikov naspäť, píšu Košice dnes.


Dôvodom je údajný schodok pri inventúre. Košice dnes o tom informoval jeden z brigádnikov. V článku ho nazvali Tomáš, keďže chcel zostať v anonymite - obával sa o jeho júnovú výplatu.

"Podľa jeho slov bolo v Steel Aréne celkovo jedenásť bufetov, z toho tri bary. V každom bufete pracovali štyria ľudia, v hlavnom bare traja a v dvoch bočných baroch ďalší dvaja zamestnanci. Za ich konkrétny bufet so štyrmi brigádnikmi si podnikateľ spätne vyžiadal 1500 eur a dodatočne ešte 400 eur. Peniaze, ktoré mali vrátiť, rozpočítal na hlavu každého z nich," píšu Košice dnes.

Ukradli jej päť koní, k jednému sa dopátrala až v Rumunsku. Polícia jej však nepomohla
Majiteľke ukradli päť koní, no polícia jej nevedela pomôcť. Jedného z nich vypátrala v Rumunsku, píšu tvnoviny.sk. Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Tomáša tvrdí, že sa inventúra mala pôvodne robiť v každom bufete vždy po zápase, no realita bola však iná. „Zástupca majiteľa nám na začiatku hovoril, že inventúra sa v daný deň robiť nebude, lebo je veľa hodín a chce, aby sme sa vyspali. Potom tvrdil, že sa spraví, keď bude menej návštevníkov, čo sa tiež nedialo. Nakoniec povedal, že sa bude robiť v posledný deň, no nedošlo ani k tomu. Stále sa to odkladalo, až sa spravila tri týždne po podujatí,“ cituje web brigádnika.

Problémom je jeden sporný bod, ktorý sa nachádza v zmluve ktorú podpisovali - zamestnanec dáva súhlas zamestnávateľovi na vykonanie zrážky zo mzdy pri náhrade škody vzniknutej schodkom. Brigádnik rátal s menším schodkom, no takú vysokú sumu teda nečakal.

„Ako mi môžu dokázať, že práve ja som spôsobil tú škodu, keď nemajú na to dôkazy a nerobili sa pravidelne inventúry? Čakal som možno nejakých zopár desiatok eur, ale nie až takúto sumu,“ povedal Tomáš.

KRIMI: Auto v Michalovciach narazilo do autobusovej zastávky, našťastie bola prázdna
Do autobusovej zastávky v Michalovciach narazil autom 58-ročný vodič. V tom čase sa v blízkosti udalosti nenachádzali žiadni ľudia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že k... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | TASR


Zástupca firmy im povedal, že kým peniaze nevrátia, nedostanú svoj plat. „Neviem odkiaľ mu mám vrátiť tie peniaze, keď nemám ešte ani výplatu,“ reagoval.

Majiteľ firmy Stanislav Kuriľák tvrdí, že takýto vysoký finančný schodok sa nazbieral kvôli dĺžke podujatia. „Majstrovstvá trvali dva týždne, odohrali na nich 30 zápasov. Stačilo, že brigádnikovi ušlo na jednom zápase 10 eur a zrazu z toho bolo 300 eur,“ povedal pre Košice dnes.

Priznal, že inventúry sa nerobili každý deň, podľa jeho slov sa to nedalo technicky zvládnuť. „Je to aj naša chyba, ale v tom objeme a za takých okolností sa to vždy nedalo. Ešte sme nerobili takúto dlhodobejšiu akciu. Problém bol aj vo frekvencii zápasov,“ priznáva Kuriľák.

Pohoda vypredala už druhý rok za sebou. Príde Čaputová, Lipšic, Hríb či Fedor Gál
Pohoda je vypredaná, ohlásili organizátori týždeň pred jej začiatkom - oficiálnou cestou si už lístky nekúpite. Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Majiteľ nevedel ani povedať finálnu sumu manka za všetky bufety a taktiež to, medzi koľkých zamestnancov sa tento finančný rozdiel rozpočítaval.

Povedal, že s vrátením peňazí mali problém šiesti brigádnici. „Neviem vám poskytnúť tieto informácie a popravde sa mi do toho ani nechce, hocičo by som teraz povedal, tak by som si vymýšľal,“ reagoval na konkrétne otázky autorky člábku. Údaje mal poslať dodatočne, ale neurobil tak.

Úvery domácnostiam medziročne rástli najpomalšie od roku 2001
V máji tohto roka na Slovensku pokračovalo spomaľovanie rastu úverov. V prípade domácností dosiahli najnižší medziročný rast od roku 2001. Ochladzuje sa najmä dopyt po úveroch na nehnuteľnosti. Vo svojom najnovšom komentári na to upozorňujú... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | TASR