SIS varuje pred Nočnými vlkmi, Blaha a spol. za nimi lietajú priamo do Moskvy. Kde je tá bájna "jednotná línia" v zahraničnej politike?
04 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Riaditeľ SIS Anton Šafárik môže poslancov varovať pred ruskými hrozbami koľko len chce - niektorí sa za nimi aj tak vyberú priamo do Moskvy.


Na pracovnej ceste v Moskve sa Peter Marček, Martina Šimkovičová, Ľubomír Petrák a Ľuboš Blaha stretli nielen so šéfom slovenskej pobočky Nočných vlkov Jozefom Hambálkom, ale aj náčelníkom celej organizácie  - Alexandrom Zaldostanovom.

Strašil Bruselom, teraz tam má teplé miestečko a slušný príjem. Milan Uhrík platil Facebooku tísíce eur za reklamy
Poslanec Európskeho parlamentu za stranu Kotleba-ĽSNS Milan Uhrík získal svoje kreslo aj vďaka dobre zaplatenej reklame, píšu Aktuality.sk. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Ten je na sankčnom zozname, čo znamená, že nemôže vstúpiť do členských štátov Európskej únie a nemôže ani vkročiť na územie Spojených štátov. Je potrebné pripomenúť, že poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľubomír Petrák je zároveň členom predsedníctva Smeru.

Na fotke šéf Nočných vlkov Alexandr Zaldostanov a poslanec NR SR Ľuboš Blaha. Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha


Pre Marčeka nie je stretnutie žiadnou novinkou - so Zaldostanovom sa stretol už minulý rok na Kryme.

Fotografie zo stretnutia uverejnil na svojej facebookovej stránke práve predseda Výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha. V statuse uviedol, že sa Noční vlci "nehlásia k žiadnej ideológii, sú obyčajní vlastenci".

Prvé predvolebné presuny. Od Kollára odišiel podpredseda strany k Národnej Koalícii
Parlamentnelisty.sk priniesli rozhovor s Dušanom Doliakom, niekdajším podpredsedom hnutia Sme rodina - Boris Kollár, o povolebnej situácii a jeho dôvodoch na presun z hnutia k Národnej Koalícii. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Títo štyria poslanci sú súčasťou širšej delegácie predsedu Národnej rady Andreja Danka. To znamená, že na tejto ceste mali so sebou aj svojich kolegov - spolu s nimi cestovali Štefan Zelník a Jaroslav Paška z SNS, Dušan Galis a Dušan Muňko zo Smeru. Adriana Pčolinská z hnutia Sme rodina práve pre túto politickú zostavu a "zvláštny program" návštevu vynechala!

Túto netradičnú zostavu má na svedomí fakt, že všetci vyššie spomenutí poslanci sú členmi parlamentnej Skupiny priateľstva s Ruskou federáciou a Ľubomír Petrák je jej predsedom.

AKTUÁLNE: Monika Beňová sa stala členkou predsedníctva Európskeho parlamentu
Poslanci Európskeho parlamentu si vo štvrtok v Štrasburgu zvolili piatich kvestorov na prvé 2,5-ročné obdobie deviateho zloženia zákonodarného zboru EÚ. Novou kvestorkou sa stala aj slovenská europoslankyňa Monika Beňová z politickej skupiny... Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR


SIS skúmala minulý rok ich pôsobenie na Slovensku, v správe o jej činnosti mali Noční vlci dokonca premiéru.

„SIS monitorovala dva prejazdy ruského motorkárskeho klubu Noční vlci (NV) cez územie SR, počas ktorých nedošlo k porušeniu právneho poriadku SR. V súvislosti s aktivitami NV na území SR SIS hodnotila aj bezpečnostné riziká spojené s otvorením slovenskej pobočky NV pod názvom Noční vlci Europa v júni 2018 v obci Dolná Krupá, okr. Trnava,“ uvádza sa v časti správy, ktorá bola sprístupnená verejnosti.

„Ruská strana sa tiež usilovala vyvolať dojem pred vlastným domácim a aj zahraničným publikom, že SR je blízkym spojencom Ruska, ktorý ako člen NATO a EÚ rešpektuje a chápe ruské záujmy,“ zverejnila SIS vo svojej správe.

SIS varuje pred hybridnými hrozbami, rezort zahraničia vidí priestor na zlepšenie v obrane
Slovenská informačná služba (SIS) varuje pred hybridnými hrozbami. Uvádza to vo svojej každoročnej správe, ktorej časť odtajňuje pre verejnosť. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | TASR