Výbuch plynu vo Viedni si vyžiadal zatiaľ dve obete
27 | 06 | 2019 I TASR

Rakúski požiarnici našli v obytnom dome vo Viedni, ktorý v stredu poškodil pravdepodobne výbuch plynu, jedno mŕtve telo. Pod troskami sa zrejme nachádzajú pozostatky ďalšej obete. 


Pri explózii utrpelo zranenia 14 osôb, stav dvoch z nich je vážny, informovala vo štvrtok agentúra APA. Jeden muž bol v ohrození života v dôsledku viacnásobných zlomenín a ťažkých vnútorných zranení. Niektorých z 12 ľahšie zranených prepustili do domáceho ošetrenia.

Mŕtve telo 29-ročnej ženy objavili v dome v noci zo stredy na štvrtok, uviedol hovorca viedenských hasičov Christian Feiler. Pri prehľadávaní trosiek za pomoci špeciálnych kamier narazili záchranári na pozostatky ďalšej osoby, ktorá nejaví známky života. K tej sa však ešte nedostali.

K výbuchu došlo okolo 16.30 h SELČ v päťposchodovom obytnom dome na rohu ulíc Pressgasse a Schäfergasse vo štvrtom viedenskom obvode. Časť budovy, v ktorej oficiálne bývalo 22 ľudí, sa následkom explózie zrútila a poškodený bol aj susedný dom.

Dvaja mŕtvi a sedem zranených pri havárii lietadla An-24 vo východnej Sibíri (VIDEO)
Najmenej dvaja ľudia zomreli a sedem ich je zranených v dôsledku havárie lietadla na východnej Sibíri v Burjatskej oblasti. Dvojturbovrtuľové lietadlo Antonov An-24 prevádzkované leteckou spoločnosťou Angara dnes ráno nezvládlo núdzové pristátie a... Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Vo fasáde obytného domu vznikla po výbuchu obrovská diera. Poškodené boli obytné priestory na druhom až štvrtom podlaží; časť zariadenia bytov tlaková vlna vymrštila na ulicu.

Rakúska spolková kancelárka Brigitte Bierleinová vyjadrila poľutovanie nad tým, že si výbuch vyžiadal aj ľudskú obeť a zraneným zaželala skoré uzdravenie. Poďakovala tiež záchranným zložkám, ktoré zasahovali na mieste výbuchu.

Počas noci sa na likvidácii následkov explózie podieľalo viac ako 100 požiarnikov, v ranných hodinách ich tam stále zostávalo približne 35, píše APA.

NSA bola opäť prichytená pri ilegálnom zbieraní údajov o Američanoch
NSA bola opäť prichytená pri nedovolenom získavaní dát Američanov cez ich telefóny. Stalo sa tak len niekoľko mesiacov po podobnom incidente. Vtedy ic incident prinútil (údajne) očistiť stovky miliónov záznamov získaných bez povolenia... Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič