Učiteľ páchal ohavné činy na študentkách, za mrežami strávi 6 rokov. Pred vyšším trestom ho zachránila sexuálna deviácia
12 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Krajský súd v Košiciach prešetroval prípad sexuálneho zneužívania na škole, informuje SME.


Dôvodom prešetrovania bolo odvolanie, ktoré prokurátor podal voči rozsudku Okresného súdu Rožňava. 42-ročného učiteľa Obchodnej akadémie v Rožňave uznal súd vinným a poslal ho za mreže.

Učiteľ slovenčiny čelil obvineniam v šiestich bodoch obžaloby. Poškodeným dievčatám hrozil v škole najmä problémami ohľadom štúdia. Zvyčajne si vyhľadával dievčatá z labilnejšími povahami.

Pápežovi Františkovi došla trpezlivosť. Do Poľska posiela svojho "čističa"
Katolícka cirkev v Poľsku, ktorá patrí medzi najsilnejšie na svete, sa zmieta v pedofilných škandáloch. Tamojšími biskupmi skôr ukrývaný než riešený problém sexuálneho zneužívania detí kňazmi sa v krajine natoľko rozrástol, až nakoniec pápež... Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Prvý incident sa odohral v júni v roku 2014. Na školskom výlete sexuálne obťažoval žiačku 3. ročníka, kde ju obchytkával a pokúšal sa ju vtiahnuť do izby proti jej vôli. Tam ju chcel donútiť k súloži.

Vtedy sa mu ubránila, no po zvyšok štúdia si mal pravidelne vynucovať pohlavný styk aspoň dvakrát do týždňa. To však nebol jediný prípad.

Učiteľ bol už od roku 2016 v kontakte s inou 16 ročnú poškodenou prostredníctvom sociálnej siete. Proti jej vôli ju nútil, aby s nim vykonávala rôzne formy pohlavného styku. Dievča vydieral zverejnením informácií o jej sexuálnom živote, neukončením štúdia a poškodením jej povesti.

SOCIALIZMUS V USA: 40 percent opýtaných je za výmenu kapitalizmu. Poznáme detaily
Štyridsať percent Američanov by radšej žilo v socialistickej než kapitalistickej krajine. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu, podľa ktorého by ľavicový politický systém preferovala väčšina amerických žien, zatiaľ čo muži voči nemu zostávajú... Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Podľa ďalších obvinení učiteľ od septembra 2017 do mája 2018 napriek tomu že vedel o svojich ohavných činoch predstieral náklonnosť a rôznym spôsobom ich kontaktoval.

Cieľom bolo zblížiť sa s nimi, získať si ich dôveru a nadviazať sexuálny vzťah. A to aj napriek tomu, že žiačky s tým nesúhlasili.

Dievčatá teror nezvládli, všetko nakoniec oznámili riaditeľovi školy, ktorý kontaktoval políciu.

Učiteľ sa mal dopustiť zločinov sexuálneho zneužívania, sexuálneho násilia a vydierania, tiež prečinov nebezpečného prenasledovania a ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

V prípravnom konaní učiteľ podrobne vypovedal ku všetkým skutkom. Vo svojej podstate sa k trestnej činnosti sám priznal.

Niektoré sexuálne stretnutia boli údajne obojstranne dobrovoľné, priznal sa k zabezpečovaniu alkoholu ako aj spoločnému sledovaniu pornografie.

Odmietanie sexu s ním a pohlavné styky žiačok s inými mužmi v ňom vyvolávali pocit hnevu, oklamania a potupy.

Dojímavé stretnutie po rokoch. Americký vojak stretol vo Francúzsku dávnu lásku, nevideli sa od roku 1944 (VIDEO)
Dojímavý príbeh amerického vojnového veterána, ktorý sa vo Francúzsku po 75 rokoch stretol so svojou niekdajšou láskou. Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Na súde vyhlásil, že je vinný, dokazovanie sa teda nekonalo. Znalec z odboru sexuológia vypovedal, že obžalovaný trpí sexuálnou deviáciou - sadomasochizmom. Pod jej vplyvom bola jeho schopnosť ovládať svoje konanie znížená o polovicu.

Keďže pohyb na slobode zo sexuologického hľadiska bol označený za nebezpečný, padol návrh mu uložiť ochranné liečenie v ústave. Senát sudcu Miroslava Majerníka ho po zohľadnení posudku poslal na 3 a pol roka do ústavu s minimálnym stupňom stráženia.

Na 10 rokov mu zakázal vykonávať pedagogickú i odborno-vzdelávaciu činnosť, taktiež musí absolvovať znalcom navrhnuté ústavné liečenie. Prokurátor sa ale odvolal.

Žiadal prísnejší trest, a práve tým sa v pondelok zaoberal krajský súd. Senát Martina Michaľanského ponechal rozsudok v platnosti okrem trestu - zvýšil ho na 6 rokov.

Učiteľ viac dostať nemohol, keďže jeho ovládacia schopnosť bola pod vplyvom sexuálnej deviácie podstatne znížená. O podmienečné prepustenie môže požiadať po odpykaní si štyroch rokov trestu.