Rusko otvorí v Arktíde najväčšie ropné polia na svete. Hovorí sa o miliardách ton produktu!
10 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Ruská ropná spoločnosť Rosneft uviedla, že začína s rozvojom skupiny ropných polí v arktickej oblasti. Predpokladá sa, že v tejto oblasti ide o jedno z najväčších nevyužitých zásob ropy a zemného plynu na svete.


Podľa predsedu predstavenstva ruskej spoločnosti Rosneft, Igora Sečina, sa predbežné odhady produkcie ropy od roku 2027 budú pohybovať na úrovni až 100 miliónov ton ročne.


„Odhadujeme, že k dispozícii bude až 10 miliárd ton ekvivalentu ropy. Púšťame sa do ich ťažby,“ uviedol Sečin v Petrohrade na Medzinárodnom ekonomickom fóre (SPIEF).


‘Apokalypsa v Dallase:' Búrka strhla žeriav, ktorý zabíjal a demoloval všetko naokolo. (VIDEO)
Jedna osoba zomrela po páde žeriava, ktorý sa zrútil na novostavbu apartmánového komplexu a garáže v centre Dallasu, uprostred víchrice. Videá zachytávajú scénu poškodených bytov a áut v zdemolovaných budovách. Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič

Poznamenal, že celkové zásoby ropy na ropných poliach, ktoré otvorí Rosneft, sa odhadujú až na 2,6 miliardy ton. Arktická skupina ropných polí by sa mala stať hnacím motorom rozvoja celej arktickej zóny, prognózuje Sečin. Dodal tiež, že budúcnosť energie a hospodárstva je spojená s bohatstvom Arktídy.


Sechin povedal, že najsľubnejšie oblasti sa nachádzajú na severe Krasnojarského územia, v blízkosti severnej námornej cesty. Potvrdilo sa, že oblasť disponuje zásobami ropy, ktoré možno považovať za prémiové z hľadiska kvality, prezradil šéf Rosneftu.