Hlina sa pustil do Matoviča. Jeho nový projekt mu pripomína "predavačov hrncov"
10 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Predseda KDH Alojz Hlina na svojom profile na Facebooku reagoval na tlačovú besedu Igora Matoviča. Ten dnes predstavil svoj nový "projekt", no slová chvály si od svojho bývalého kolegu zrovna nevyslúžil.


"Igor Matovič má zvláštnu povahu, ktorú neviem, či dokážem pochopiť. Respektíve ani neviem, či sa pochopiť dá a či má vôbec zmysel sa tým trápiť," napísal na začiatok Hlina.

Hovorí, že "tu bol jeden pokus o to, kto je autentickejší kresťan. Teraz tu, zdá sa, budú "obyčajní" kresťania." Položartom menuje ešte "umiernených, neobyčajných a najkresťanskejších" kresťanov.

"Niekedy už ide na mňa z toho strach, keď počúvam, kto je taký alebo onaký kresťan. Zaráža ma tá miera neznášanlivosti, neférovosti, pokrytectva, zloby, nenávisti. Koľko "kresťanskej lásky" je schopný niekto v mene kresťanstva splodiť?," pýta sa predseda KDH.

Matovič rozdával na tlačovke rany na okolo: Schytal to Kiska aj Kuffa
Matovič povedal, že jeho hnutie bude pre obyčajných kresťanov, nie napríklad pre kňaza Mariána Kuffu. Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Zuzana Vargová


Hlina sa tiež rozpísal o svojej minulosti. "Vyrástol som v tvrdom prostredí. Väčšiu časť života som prežil v podnikateľskom prostredí, v prostredí, ktoré je tvrdé, kruté, ale vcelku spravodlivé. Slovenské politické prostredie je tvrdé, kruté, ale aj nespravodlivé, plné frustrovaných, negatívnych, zlých ľudí. Slovenské kresťanské politické prostredie, žiaľ, nie je na tom o nič lepšie," napísal na sociálnej sieti.

Podľa neho však má zmysel bojovať za zmenu. "Nevzdávajme to," prosí.

Novú Matovičovu "platformu" nepovažuje za dobrý nápad. "Pripomína mi to trochu predavačov hrncov, ktorí keď zacítia potenciál predaja na trhu, okamžite vyrazia. Potenciál trhu, v ktorom je potrebné nazvážať potenciálnych kupujúcich do kulturáku, využiť ich sklamanie, samotu, dať im na obed kačacie stehno a potom si nechať od nich podpísať dlžný úpis vo forme svojho hlasu," kritizuje Matovičov postup Hlina.