Je možné, že si doma vďaka elektromobilom nezasvietite (VIDEO)
03 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Slovensku bude chýbať elektrina a tak ľahko ju ani nedovezieme. Naordinovaná éra elektromobilov citeľne zdvihne spotrebu elektriny v celej Európe. Elektrárne jej toľko dnes vyrobiť nevedia.


Elektrický kamin so spotrebou dobiť sa každých 200km či taliansky športiak s visačkou plugin hybrid. Najnovšie výstrelky automobilových značiek dávajú tušiť, čo sa stane. Zákony sú jasné, minimálne v Európe budeme do každého tretieho auta tankovať elektrinu.

Politici len teraz zisťujú, že toľko jej vlastne ani vyrobiť nevieme. Keby sa všetky auta v tejto chvíli zmenili na elektroautá, budeme musieť postaviť štyri krát viac energetických zdrojov než máme doteraz.

Ťahá ho to ku Kiskovi? Šeliga zbalil kufre, odstupuje ako hovorca slušného Slovenska
Juraj Šeliga už nebude vystupovať ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko a rozhodol sa, že z nej odstupuje. Novou hovorkyňou bude Eva Lavríková, ďalšími hovorcami ostávajú Karolína Farská a Ján Gálik. TASR o tom informovala Lavríková.... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Masový nástup elektromobilov je za dverami. do roku 2025 sa všetky autá na elektrinu zo zákona budú musieť predávať po desaťtisícoch. Slovensko by tak ani po dostavaní Mochoviec nemohlo odstaviť uholné elektrárne Vojany a dokonca ani Nováky.

Viac informácii nájdete vo videu televízie Markíza.