ŠKANDÁL: Kampaň PS-Spolu v eurovoľbách bola financovaná aj firmou s daňovými nedoplatkami
03 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Firma, ktorú vlastní Simona Petrík, je ďalším darcom na eurokampaň strany Spolu.V tom by nebol žiadny problém. Podozrivé je, keď firma, ktorá je v strate, financuje politickú kampaň nejakej strany. Možno aj nad tým by sa dali prižmúriť oči. Nedajú sa však, keď má firma nedoplatky voči štátu. 


Beblavému a spol prispela na transparentný účet akciová spoločnosť Prvá slovenská investičná skupiny (PSIS), ktorá je podľa mediálne.sk väčšinovým vlastníkom (60%) vydavateľstva Petit Press, a.s.. Spoločnosť vydáva denník Sme a spravuje aj webovú stránku tohto denníka. Zvyšným 40 percentným podielom Petit Pressu disponuje finančná skupina Penta. O tom sme vás na základe informácii portálu Glob.sk už dnes informovali v tomto článku:

ŠKANDÁL: Stranu Spolu do eurovolieb financoval vydavateľ denníka SME
Beblavému a spol prispela na transparentný účet akciová spoločnosť Prvá slovenská investičná skupiny (PSIS), ktorá je podľa mediálne.sk väčšinovým vlastníkom (60%) vydavateľstva Petit Press, a.s.. Spoločnosť vydáva denník Sme a spravuje aj webovú... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Firma, ktorú vlastní Simona Petrík, je ďalším darcom na eurokampaň strany Spolu. Spoločnosť Anglická škola s.r.o. podľa verejne dostupných zdrojov vykázala za účtovný rok 2018 stratu 9281 eur. No 29. marca 2019 vložila na transparentný účet 10 tisíc eur na volebnú kampaň.

Firma v spoluvlastníctve Simony Petrík má zároveň necelý mesiac po vklade (20.apríla 2019) podľa verejných údajov Finančnej správy SR daňový nedoplatok vo výške 962 eur.



Otáznikom teda je, ako pri zápornom zisku a daňovom nedoplatku mohla firma spoluzakladateľky Spolu túto transakciu realizovať.

Glosa Petra Králika: Pán Kiska, nie ste slušný človek. Z prezidentského úradu ste urobili stranícku onucu
O dva týždne nastúpi zvolená prezidentka Zuzana Čaputová do úradu. Stane sa tak počas štátnej ceremónie. Posledné dva týždne Kiskovho prezidentského mandátu sa jeho pričinením už budú niesť iba otvorenou kampaňou na jeho vznikajúcu stranu. Napokon... Čítať ďalej
01 | 06 | 2019 | Peter Králik

Kto je Simona Petrík?

Mgr. Simona Petrík (*10. november 1982, Liptovský Mikuláš) je političkou, v súčasnosti (2019) poslankyňou Národnej rady Slovenskej republiky za stranu SPOLU - občianska demokracia, kde zastáva aj pozíciu členky predsedníctva a expertky pre rodinnú politiku. Vo voľbách 25. mája 2019 kandidovala za koalíciu strán SPOLU - občianska demokracia a Progresívne Slovensko do Európskeho parlamentu.

Politickú dráhu zahájila v roku 2015 vstupom do strany #Sieť, kde pôsobila ako vedúca pracovnej skupiny pre podporu rodiny a žien. Po parlamentných voľbách v polovici marca 2016 z nej vystúpila, nakoľko nesúhlasila so vznikajúcou koalíciou, ktorá zahŕňala Smer-SD.