Ťahá ho to ku Kiskovi? Šeliga zbalil kufre, odstupuje ako hovorca slušného Slovenska
03 | 06 | 2019 I TASR

Juraj Šeliga už nebude vystupovať ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko a rozhodol sa, že z nej odstupuje. Novou hovorkyňou bude Eva Lavríková, ďalšími hovorcami ostávajú Karolína Farská a Ján Gálik. TASR o tom informovala Lavríková. Iniciatíva mala cez víkend celoslovenské stretnutie, na ktorom aktivisti prebrali ďalšie kroky svojej činnosti.


Aktivisti sa opäť chystajú cestovať po Slovensku, tentoraz s cieľom mobilizovať občanov pred budúcoročnými parlamentnými voľbami. Začať chcú v lete. "Stretneme sa so všetkými organizátormi v mestách a krajoch, budeme organizovať diskusie o tom, ako sa občiansky angažovať. Pripravujeme aj ďalšie aktivity, o ktorých budeme postupne informovať," informovala iniciatíva vo svojom stanovisku.

Londýnsky starosta Sadiq Khan je "stratený prípad". Trump pricestoval do Británie
Americký prezident Donald Trump v sprievode svojej manželky Melanie pricestoval v pondelok na trojdňovú štátnu návštevu Spojeného kráľovstva, počas ktorej absolvuje slávnostnú recepciu v Buckinghamskom paláci a stretne sa s odchádzajúcou premiérkou... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Iniciatíva naďalej trvá na svojich dvoch požiadavkách, ktorými sú vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a "nová dôveryhodná vláda bez podozrení na napojenie na organizovaný zločin." Iniciatíva deklaruje, že bude pozorne sledovať vyšetrovanie vraždy Jána a Martiny. "V prípade snáh o zasahovanie či zametania káuz pod koberec spoločne opäť vyjdeme na námestia," vyhlásili aktivisti.

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie chce iniciatíva podľa vlastných slov spoločne s ďalšími občianskymi iniciatívami dôstojne osláviť toto výročie.