Danko: Kotlebovi zrazu chutí EÚ. Už dnes nechce, aby z nej Slovensko vystúpilo
12 | 05 | 2019 I tasr
„Marian Kotleba rozpráva veci, ktoré sa mu prisnijú a užíva si pozíciu opozície. Minulý týždeň bol pomaly chválený Richardom Sulíkom, a pritom rozdiel medzi vlastenectvom a nacionalizmom je priepastný. ĽSNS je strana, ktorá sama zbytočne triešti národné, vlastenecké hlasy,“ uviedol v nedeľnej relácii predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.

„Niekedy pán Kotleba nosil uniformu Hlinkovej gardy, ktorú si ušil v detskej izbe a tak zneužil meno nášho milovaného Andreja Hlinku. Asi potreboval mať svoju hodnosť. So šarmom  a úsmevom hovorí o národovcoch a pritom nosil plukovnícku uniformu. Dnes pochopil, že ju nosiť nemôže. Pán Kotleba neparazitujte na mojich aktivitách,“ vyhlásil predseda SNS, s tým, že SNS jasne deklarovala svoje hodnotové veci a kresťanské tradície odmietnutím Istanbulského dohovoru a Gobálneho paktu OSN, či zamietnutím zmluvy o amerických peniazoch na naše letiská, o ktoré by sme potom prišli. „Sám predseda ĽSNS uznal, že v zmluve sú hlúposti o amerických základniach a tým potvrdil, že som vlastenec a milujem Slovensko,“doplnil predseda Danko. Pán Kotleba svojou rétorikou a nosením uniformy v minulosti spôsobuje politickú izoláciu. „Nikto by Vám vo svete nepodal ruku aj preto, lebo ste zosmiešňovali pamiatku sovietskych vojakov,“dodal.

„Mal som možnosť sa rozprávať so Svätým Otcom, s ktorým sme sa zhodli, že je nevyhnutné viesť dialóg medzi náboženstvami a nie iných urážať. Náboženstvá nemôžu valcovať štáty EÚ cez právny systém. Slovensko je príliš malý štát, aby si diktoval pozíciu v rámci Únie, najlepším riešením bude pre Slovensko európska armáda,“ vysvetlil šéf národniarov na margo demagógie z úst pána Kotlebu. „Chcem robiť politiku bez klamstiev pána Kotlebu. ĽSNS sa vie vyhovoriť, keď jej to vyhovuje, že nevie robiť napr. s počítačom. Máte rodinný dom za štátne peniaze, a používate ich aj na ornú pôdu, približne 5 miliónov eur si užívate s pár ľuďmi vo Vašej strane. Prečo ste rušili prvé slovenské gymnázium? Dnes do europarlamentu posielate poslancov, pritom ste chceli vystúpenie Slovenska z EÚ. Asi ste chceli, aby Slováci cestovali do Poľska s pasom,“ vyhranil sa voči nezmyslom predseda SNS.

Andrej Danko v relácii zopakoval, že Európska únia a NATO potrebuje nevyhnutne reformu a vyhlásil: „Veľmi ma znepokojuje, že sa nedokáže vyriešiť BREXIT. Nie je tiež v poriadku, ako NATO podniká postupy z hľadiska obrannej stratégie. Kotlebovci zbierajú podpisy, aby vystúpili z EÚ a teraz Kotleba priznáva, že už nechce vystúpiť z EÚ?!“ Voliči ĽSNS, by mali vedieť, že sú hlavne klamaní. „To, čo pán Kotleba hlásal, že nakúpi bagre a lopaty, postaví cesty, tak dnes vidíme, že nedokončil poriadne skoro ani jeden úsek, ledva nejaké menoval,“ reagoval predseda SNS na klamstvá Kotlebu, ktorý dnes priznáva, že eurofondy na rozvoj regiónov sú potrebné aj na stavanie ciest a diaľnic.

„Som rád, že Vám dnes chutí Európska únia, z ktorej ste chceli najprv vystúpiť,“ podotkol Danko s tým, že sankčný zoznam nie je karanténa. „Sú aj štáty, s ktorými máme dobré vzťahy, ktoré môžeme využiť v prospech občanov Slovenska. Rusko by nám dalo obrovské množstvo investícií, ale s izolačnou politikou strany ĽSNS, by o nás vo svete ani nikto nevedel,“ zhrnul na záver šéf parlamentu a SNS Andrej Danko.