VIEME PRVÍ: Definitívny koniec OĽaNO? Matovičovi poslanci na neho kašlú, podporujú Kresťanskú úniu
07 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Igor Matovič by sa mohol z posledného prieskumu agentúry AKO tešiť. Po dlhšej dobe jeho hnutie OĽaNO zaznamenalo nárast preferencií. Pri stranách, kde je všetko o jednom mužovi (a bez členov), to nie je prekvapením. Matovič kampaň odpálil do eurovolieb takmer šokujúco. Zrazu sa vyhranil voči politike USA, neobvykle si kopol do transatlantickej väzby. Má to však háčik.


Slabinou Matoviča sú jeho poslanci v NR SR. Potom, čo im došlo, že žiadna strana z OĽaNO nebude, niektorí začali zvyšovať svoju cenu na blšom trhu politických strán a zachraňovať svoju budúcnosť.

Iní, s výrazným akcentom na kresťanskú politiku, po posledných udalostiach začali úplne otvorene podporovať iný politický projekt a jeho kandidátov.

To, že Branislav Škripek odišiel z OĽaNO už slovenská verejnosť vie. Dnes sa môže spolu s Annou Záborskou pochváliť, že sa im podarilo pre Kresťanskú úniu v eurovoľbách získať aj otvorenú podporu zostávajúcich členov poslaneckého klubu v NR SR.

Poslanec Eduard Heger sa vyjadril že bude voliť Branislava Škripeka, chodí na predvolebné stretnutia Kresťanskej únie - poslanec

Jozef Lukáč ďalší poslanec OĽaNO prijal Annu Záborskú u seba na župe, jeho syn kandiduje z posledného miesta kandidátky Kresťanskej únie.



ROZHOVOR: Nechcela som byť súčasťou Hlinových plánov, preto Kresťanská Únia, tvrdí Anna Záborská
Anna Záborská je dcérou niekdajšieho významného politika Antona Neuwirtha a manželka architekta Vladimíra Záborského (syna akademického maliara Ladislava Záborského). Je predsedníčkou Slovenskej spoločnosti pre rodinu, predsedníčkou Paneurópskej... Čítať ďalej
10 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová