Nemecké úrady zatvorili druhú najväčšiu nelegálnu internetovú obchodnú platformu
03 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Nemecké úrady zatvorili druhú najväčšiu nelegálnu platformu na Darknete. Vyšetrovatelia zároveň zadržali troch mužov podozrivých z jej prevádzkovania.


Internetová platforma s názvom „Wall Street Market", na ktorej sa obchodovalo s drogami, súkromnými údajmi, sfalšovanými dokumentmi či škodlivým malwarom, mala viac ako jedenaštvrť milióna zákazníckych účtov a vyše 5400 registrovaných predajcov, uviedla vo vyhlásení prokuratúra.

Prokuratúra tiež informovala, že zatkla troch mužov vo veku 22, 29 a 31 rokov. Nemecký spolkový úrad pre vyšetrovanie trestných činov zároveň zhabal server a ďalšie zariadenia platformy.

Muži si podľa vyšetrovateľov vyberali províziu vo výške 2 až 6 % z obchodov na platforme, na ktorej sa platilo kryptomenami.

V Británii Labouristi a konzervatívci utrpeli v komunálnych voľbách porážku
Britskí vládnuci konzervatívci aj opoziční labouristi neuspeli vo štvrtkových komunálnych voľbách v Anglicku. Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej voliči týmto spôsobom vyjadrili svoju frustráciu zo súčasnej patovej situácie okolo brexitu.... Čítať ďalej
03 | 05 | 2019 | TASR


Podozrivých zadržali po koordinovaných tajných operáciách, v rámci ktorých nemeckí vyšetrovatelia spolupracovali aj s americkými a holandskými kolegami, ale aj s Europolom.

Úrady okrem servera zaistili aj hotovosť vo výške 550.000 eur, kryptomeny, pevné disky a ďalšie dôkazy.
Americkí vyšetrovatelia zároveň zatkli dvoch dodávateľov drog v Los Angeles, skonfiškovali približne jeden milión doláro v hotovosti, zbrane a omamné látky. Žiadne mená neboli zverejnené a ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ k dispozícii.