MIMORIADNA SPRÁVA: "Boli to také hlasné rany...", v USA sa opäť strieľalo na univerzite
01 | 05 | 2019 I Roman Suchý
Dvaja mŕtvi a štyria zranení, z ktorých traja sú v kritickom stave, si v utorok popoludní (v noci na dnes SELČ) vyžiadal útok strelca na Severokarolínskej univerzite v Charlotte.

Polícia útočníka zatkla. Agentúra AP uviedla, že v súvislosti s prípadom sa znova ozývajú výzvy na prijatie takých opatrení, aby boli univerzitné areály bezpečnejšie.

Dánska politička: Keď bude Švédsko arabskou krajinou, tak ukončíme vzťahy
Dánska poslankyňa Maria Krarupová z Dánskej ľudovej strany (DPP) hovorí o svojom pohľade na Švédsko v rozhovore pre švédsky spravodajský web Fokus. Čítať ďalej
01 | 05 | 2019 | Roman Suchý


"Boli to také hlasné rany. Niekoľko hlasných rán a potom už sme len videli, ako všetci vybiehajú z budovy. Ako keď ste nervózny alebo ako keď sa bojíte. A potom sa za sebou obzerali," opísal momenty po útoku mladík, ktorý na univerzitu prišiel na výstavu.
Informáciu, že útočník v areáli Severokarolínskej univerzity v Charlotte pištoľou zasiahol niekoľko študentov, policajti dostali popoludní miestneho času.

Na miesto prišli strážcovia poriadku, ktorí sa chystali dohliadať na bezpečnosť na neďalekom koncerte. Vybehli výukové budovy, kde bol útočník, a zatkli ho.

Ide o 22 ročného Trystana Andrewa Terrella, ktorý na univerzitu tiež chodil. Jeho dedko povedal, že vnuk nikdy nejavil záujem o zbrane.

"Študenti by sa nemali v kampusoch báť o život," povedal v reakcii na utorkový útok demokratický guvernér štátu Severná Karolína Roy Cooper.

Havana reagovala na Trumpa, opäť poprela prítomnosť svojich vojakov vo Venezuele
01 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR


"Keď rodičia posielajú deti do školy, nemali by si o nich robiť starosti. Toto násilie musí skrátka prestať," uviedol.

"V nadchádzajúcich dňoch sa poriadne pozrieme, čo je nutné urobiť, aby sme sa posunuli ďalej," dodal.

Na univerzite je zapísaných viac ako 26.500 študentov a má zhruba 3000 zamestnancov.