Čo sa chystá v Perzskom zálive? Čína investuje v Dubaji cez tri miliardy dolárov
29 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Čína chce v rámci novej Hodvábnej cesty investovať 3,4 miliardy dolárov do dvoch obchodných a skladovacích zariadení v Dubaji. Projekt posilní vplyv druhej najväčšej svetovej ekonomiky v oblasti Perzského zálivu. Uviedla to agentúra Bloomberg.


Sumu 2,4 miliardy dolárov plánuje Čína investovať do zariadenia s rozlohou 5,6 milióna metrov štvorcových na skladovanie čínskych produktov, ktoré budú z Dubaja prepravované odberateľom po celom svete.

Dohodu o tom podpísala s dubajskou spoločnosťou DP World. Zahŕňa to tiež projekt v hodnote jednej miliardy dolárov na dovoz, spracovanie, balenie a vývoz poľnohospodárskych, morských a živočíšnych produktov.

Štyri medzinárodné médiá spustili nový kanál na YouTube v turečtine
Štyri medzinárodné médiá spustili v pondelok nový kanál v tureckom jazyku na serveri YouTube. Jeho názov +90 je zároveň i telefónnou predvoľbou pre Turecko, informovala agentúra DPA. Čítať ďalej
29 | 04 | 2019 | tasr


Spojené arabské emiráty, ktoré patria k popredným producentom ropy, sa usilujú o čínske investície. Čínske firmy v roku 2017 vložili do priemyselnej zóny, Abú Zabí, 300 miliónov dolárov. V roku 2016 sa čínska Cosco Shipping dohodla na investícii 738 miliónov dolárov do nového prístavu v Abú Zabí.