Aké sú reakcie poslancov na novú stranu prezidenta Andreja Kisku?
03 | 04 | 2019 I TASR

Ako už možno viete, prezident Andrej Kiska dnes oficiálne oznámil založenie novej politickej strany. Portál HNonline.sk sa v parlamente pýtal poslancov, čo na to hovoria a či by si vedeli predstaviť spoločnú spoluprácu.


Anton Hrnko z SNS reagoval ironicky. "Želám Kiskovi, aby s opotrebovanými tvárami oslovil čo najviac ľudí," povedal. Nezávislý Zsolt Simon je zas toho názoru, že zamieša karty v slovenskej politike. "Pán prezident je jeden z najdôveryhodnejších politikov," poukázal.

Pellegrini o Kiskovi: Program má od utorka do štvrtka. Neviem si predstaviť, ako to chce zvládať
Predseda vlády Peter Pellegrini poznamenal, že zaregistroval vyhlásenie Andreja Kisku, že založí politickú stranu. Čítať ďalej
03 | 04 | 2019 | Peter Králik/TASR






Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého kubu SaS nevie, čo je vlastne strana Andreja Kisku zač a preto sa k nej vyjadruje celkom ťažko. "Nevieme, aké má hodnotové názory, v tejto chvíli môžeme iba hádať. My sme ochotní spolupracovať s každým slušným politikom," povedala Blahová.

Prezident zverejní všetky informácie po tom, ako mu vyprší mandát, teda 17. júna. Už dnes si ale môžeme nájsť stránku jenasviac.sk, kde sa nachádza odpočet dátumu, kedy vyprší prezidentovi mandát.