Komentár Anny Belousovovej: Prečo Mistrík odstúpil, ak sa Harabina neboja?!
28 | 02 | 2019 I Anna Belousovová
Mistrík sa vzdal v prospech Čaputovej a na tlačovej besede to odôvodnil mnohými peknými frázami. Rovnako nimi nešetrili ani opoziční lídri, ktorí sa rozplývajú nad týmto krokom a predbiehali sa v nábore voličov pre Čaputovú.

V tom ošiali fráz , častého používania slov ako slušnosť , demokracia , či dokonca záujmy Slovenska a podobne si asi málokto uvedomil, že hlavným dôvodom odstúpenia Mistríka bol akýsi "tajný prieskum", ktorý si dal urobiť ! Žiadne konkrétne výsledky tohto prieskumu nám však p. Mistrík nepovedal. Vraj čoskoro vyjdú prieskumy ... A už ich tu máme !

Prieskum RTVS dáva Čaputovej 23%, Šefčovičovi 20% , Mistríkovi 15% a Harabinovi 10% percent. Niečo mi tu však nesedí .... Pri odchode z tlačovej besedy Mistrík zareagoval na otázku nejakej novinárky ohľadom Harabina takto , citujem :" Reálna hrozba tu je, že môže postúpiť do druhého kola ".

Matovič sa po Mistríkovom odstúpení dal počuť , že teraz už ľudia môžu pokojne spávať, pretože Harabin do druhého kola nepostúpi . No veľmi zaujímavé tvrdenia. Zvlášť ak si ich dáme do súvisu so zverejňovanými prieskumami .

Takže zhrňme si to : Z prieskumov, v ktorých je Harabin štvrtý, jasne vyplýva , že do druhého kola by mala postúpiť s prehľadom Čaputová a Šefčovič aj bez toho , aby sa Mistrík vzdal. Prečo sa potom vzdal a prečo sa boja postupu Harabina do druhého kola , ak je štvrtý ? To nemá predsa logiku.

Lenže , ešte tu máme akýsi " tajný " Mistríkov prieskum na základe ktorého sa po jeho zhliadnutí nečakane odhodlal k vzdaniu sa kandidatúry v prospech Čaputove. Čoho sa tak naľakala opozícia, že sa rozhodla vytvoriť jednotný front boja proti Harabinovi?

Čo v tom prieskume pán Mistrík videl , že sa tak ľakol? Videl tam úplne niečo iné , ako sa nám snažia nahovoriť "oficiálne" prieskumy. Videl tam to, čo nechtiac komentoval vetou, že " reálna hrozba tu je, že môže Harabin postúpiť do druhého kola ".

Takže sa znovu potvrdzuje to, čo ja hovorím už veľmi dlho : Prieskumy verejnej mienky vo volebnej kampani neslúžia na zisťovanie názorov voličov , ale na ich ovplyvňovanie ! Preto im neverte! A z Harabina majú oprávnené obavy všetci politici , pretože nie je " ich človek".

Nie je ani koaličný , ani opozičný . Nie je jednoducho na ich strane ! Ani nemôže byť , pretože je na strane práva a poriadku! A ľudia na Slovensku budú pokojne spávať vtedy, keď tu nebudú vládnuť politici, ktorí sú bábkami v rukách domácich oligarchov, alebo zahraničných záujmov , ale keď tu bude vládnuť právo a poriadok!