Podľa KDH by mal dozor nad vyšetrovaním Mikulcovho úplatku prebrať Žilinka. Heger ho však požiadať odmieta
19 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
V súvislosti so zverejnenou nahrávkou rozhovoru o úplatku pre ministra vnútra by mal dozor nad vyšetrovaním prebrať generálny prokurátor Maroš Žilinka. Uvádza to KDH na čele s predsedom Milanom Majerským, informuje eReport.

Ide o nahrávku údajného rozhovoru, ktorý mal viesť exšéf NAKA Branislav Zurian a bývalý riaditeľ finančnej správy, dnes odsúdený kajúcnik František Imrecze.

Žilinku by mal požiadať o dozor nad vyšetrovaním premiér Eduard Heger. Jeho hovorkyňa Ľubica Janíkova však uviedla, že predseda vlády nesmie zasahovať do vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní. „Je plne v ich kompetencii, aby v súlade so zákonmi Slovenskej republiky odhaľovali trestnú činnosť," zdôraznila. "A to bez ohľadu na to, či ju páchajú predstavitelia dnešnej opozície alebo koalície. Zákon platí pre všetkých rovnako,” dodala.

„Zodpovednosť za riadenie a stav Slovenska je z pozície ministra vnútra natoľko zásadná, že akékoľvek podozrenia z trestného činu musia byť vyšetrené tak, aby závery nevzbudzovali žiadne pochybnosti a musí k nim dôjsť v čo najkratšom čase,” uviedol Majerský.

Žiadny úplatok som nevzal a za uväznením Lučanského nestojím! Bráni sa minister Mikulec
Minister vnútra Roman Mikulec neprežíva v ostatných dňoch práve najlepšie obdobie. Bývalým šéfom NAKA Branislavom Zurianom zverejnená nahrávka, v ktorej sa hovorí o úplatku pre Mikulca v sume 100-tisíc eur, doslova šokovala verejnosť. Minister však... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik