EÚ kupuje ďalší liek na Covid s monoklonálnymi protilátkami - Roche-Regeneron
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Európska únia oznámila nákup 55 tisíc dávok lieku Roche-Regeneron na Covid-19. Môže sa teda začať liečba zahŕňajúca kokteil monoklonálnych protilátok, informuje portál RT.




EÚ sa snaží rozšíriť svoje portfólio liekov a skúma potenciálne sľubné spôsoby liečby, ktoré môžu pomôcť v boji proti vírusu. Dohoda o kúpe lieku je ešte zo začiatku tohto roka, hovorca EÚ však potvrdil až vo štvrtok, že bolo zakúpených 55 tisíc dávok jednorazovej liečby.
Pre 37 krajín v Európe

Roche uviedol, že zmluva spoločnosti sa bude vzťahovať na 37 krajín v Európe vrátane Veľkej Británie a ďalších krajín, ktoré nie sú členmi EÚ.

Liečba Roche-Regeneronom stále čaká na formálne schválenie Európskou agentúrou pre lieky (EMA) pred odoslaním zásielky. Na formálne povolenie sa čaká medzi augustom a októbrom 2021. Agentúra EMA v súčasnosti vykonáva postupné preskúmanie predbežných údajov.

EMA odsúhlasila očkovať Pfizerom deti od 12 rokov. Izrael varuje pred súvislosťou očkovania so zápalom srdca u mladých
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

V USA je už schválený

Liečba Roche-Regeneron Covid-19 už bola USA urgentne schválená pre pacientov s miernymi až stredne ťažkými príznakmi, Washington si objednal 1,5 milióna dávok.

Liečba monoklonálnymi protilátkami sa snaží replikovať alebo posilniť prirodzenú imunitnú odpoveď tela a pomáha tak podporovať pacientov s Covid-19, u ktorých je vysoké riziko vzniku závažného ochorenia.

Testíček, vakcína - zdravotnícka totalita, ktorú zaplatia naše vnúčatá! Hromží Daniel Landa VIDEO
Známy búrlivák Daniel Landa evidentne nemá problém vyjadriť svoj názor. Spevák a skladateľ v rozhovore komentoval súčasnú koronakrízu. Umelec ju nazýva "fašitickou zdravotníckou totalitou". Vládni predstavitelia sa podľa neho otvorene dopúšťajú... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021