Ak by Sokrates žil v súčasnosti, bol by „zablokovaný“, tvrdí republikánsky poslanec z Floridy
24 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Keby dnes žil starogrécky filozof Sokrates, v USA, bol by „zablokovaný“. Uviedol republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov Anthony Sabatini, informuje portál RT.


Sokrates, jeden z najväčších starogréckych mysliteľov, je považovaný za spoluzakladateľa západnej filozofie. Bol kritikom politiky svojho mesta Atén, ocenil spôsoby súperiacej Sparty. Filozof bol odsúdený za bezbožnosť a za kazenie myslí mladých ľudí. V roku 399 pred Kristom bol Sokrates popravený požitím jedu.

Príbeh, ktorý preslávil Sokratov študent Platón, veľmi pripomína to, ako funguje moderná kultúra rušenia, uviedol Anthony Sabatini. Republikánsky poslanec štátu Florida napísal, že v modernej Amerike by bol Sokrates „zrušený skutočne rýchlo“.

Používateľom platformy táto myšlienka pripadala dosť zaujímavá, Sokrates sa krátko nato začal objavovať v trendoch na Twitteri. Mnoho komentátorov však prišlo s myšlienkou, že Sabatini zrejme nevedel o Sokratovej smrti. Keďže vypustil do sveta takéto vyhlásenie.



Iní to považovali za príležitosť žartovať, pričom spojili modernú kultúru s realitou starovekého Grécka.





Stabilný vzťah s Ruskom by bol „dobrý“ pre celý svet, uviedol americký diplomat
Lepšie vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom by priniesli úžitok pre celý svet, uviedol americký minister zahraničia Antony Blinken. Informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca