Ako mala byť koalícia pochovaná. Ambíciu na pozíciu ministra zahraničia mal údajne aj Valášek
24 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Matovič a Sulík sú permanentne v kríze. Po Matovičovom páde neutícha a v priebehu tohto týždňa bude gradovať. Koalícia mala byť pochovaná už dávno. Prekvapivé je, že o miesto ministra zahraničia sa zaujímal aj Tomáš Valášek. On túto informáciu popiera.



OĽANO zvažovalo koniec štvorkoalície. SaS mala ísť z kola von



Táto situácia bola ešte na prelome rokov. Vzťahy Matoviča a Sulíka dosiahli bod mrazu. Zvažovali koniec štvorkoalície a pokračovanie bez SaS. Podľa portálu Postoj mali toto riešenie podporovať aj niektorí poslanci Sme rodina a Sulík dráždil aj predstaviteľov Za ľudí.
Dnes už OĽANO nemôže kalkulovať

Prišiel Sputnik. Za ľudí je oslabené o troch členov. Kolíková sa počas marcovej krízy postavila proti Matovičovi. Koordinovala svoj postup so SaS aj bez vedomia predsedníčky Za ľudí Remišovej. Napokon rovnako ako Sulík zo sporu s Matovičom politicky profitovala. Dnes má za sebou takmer polovicu scvrknutého poslaneckého klubu Za ľudí. A chystá sa vytlačiť Remišovú z pozície straníckej líderky.

Oxford tajne použil údaje z niekoľkých miliónov mobilných telefónov v rámci štúdie o očkovaní
Vláda Spojeného kráľovstva pripustila, že pri štúdii o očkovaní použila údaje z telefónov na analýzu vzorcov pohybu ľudí bez ich vedomia. Úradníci údajne zachovali anonymitu osôb, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Mediálny obraz o hrdinoch a anti-hrdinoch podľa Postoja sa vytvára na základe toho, kto má aký vzťah s Matovičom. Podľa tejto optiky charakter preukázali Tomáš Valášek, Miroslav Kollár či Mária Kolíková.
Čo uniklo médiám v súvislosti s Tomášom Valáškom

Valášek 25. marca  už ako nekoaličný poslanec zverejnil status, ktorým chcel vyvrátiť chýry o tom, že rokuje o ministerskom poste v trojkoalícii. Vraj bol oslovený, ale veril, že Ivan Korčok sa po vypršaní ultimáta vráti späť. Zožal ovácie v zmysle, že vie odolať moci. Neskôr podľa portálu Postoj v rozhovore pre Denník N povedal, že ponuka stať sa ministrom zahraničia prišla od vysokého predstaviteľa OĽANO. Bol vraj prekvapený. Avšak v tom čase nad politickou budúcnosťou premýšľal inak. Pripustil, že nepovedal na ponuku hneď nie a aj to, že keby štvorkoalícia zlyhala, existovala veľmi malá teoretická možnosť pôsobenia na poste ministra zahraničných vecí.
Valášek nehovoril médiám o pozadí svojich rokovaní pravdu

Podľa portálu Postoj Valášek prejavil o post ministra zahraničia v trojkoalícii bez SaS veľmi živý záujem. O svojej ambícii hovoril s predstaviteľmi dvoch strán. Z OĽANO to boli Juraj Krúpa, predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. Minister obrany Jaroslav Naď. S ním sa stretol opakovane. Rozprával sa s Eduardom Hegerom. Vtedy ešte ministrom financií. A hovoril s predstaviteľmi Za ľudí. Konkrétne s Veronikou Remišovou a Jurajom Šeligom.

Tvrdeniu, že COVID-19 pochádza z netopiera verí už len málokto. Jeho pôvod je v laboratóriu
Úvahy o tom, odkiaľ sa vlastne začal šíriť koronavírus, sa rôznia. Zatiaľ ako najviac logická odpoveď sa javí, že pochádza z laboratória. Viacerí vedci totiž vyhodnotili hypotézu, že sa rozšíril z netopiera ako veľmi málo pravdepodobnú. Ich... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Rozhovory prebiehali medzi štyrmi očami. Valášek to popiera

"Podľa zdrojov z OĽANO prvotná iniciatíva prišla od Tomáša Valáška. On to popiera. Rozhovory prebiehali medzi štyrmi očami. Pôvodca tejto iniciatívy sa nedá spoľahlivo preukázať," píše portál Postoj. Viaceré zdroje však potvrdzujú, že Valášek aktívne zisťoval, či by sa po odchode SaS mohol stať ministrom zahraničia trojkoalície. Na čele by už bol Eduard Heger.
Rokovania zachytila SaS

Ako celok to bol riskantný zámer. Po niekoľkých dňoch rokovaní s Valáškom stroskotal. Zachytili ich predstavitelia SaS a hrozil únik do médií. Valášek pochopil, že ak to vyjde skôr, než bude mať garantovaný post nástupcu Korčoka, poškodí svoju reputáciu. A tak radšej zverejnil svoj facebookový status.

Valáškov príbeh ilustruje, prečo bola Kiskova strana po volebnom neúspechu odsúdená na postupné odumieranie, píše Postoj.

Matovič hrozil Lengvarskému a spomalil očkovanie obyvateľstva. Slovensko je treťou najhoršou krajinou EÚ
24 | 05 | 2021 | Tibor Sipos