Danko: Pani prezidentka neklamte, LGBT komunite u nás nikto neubližuje ani ich neprenasleduje!
18 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Do diskusie o LGBT komunite a ich právach sa pustil aj predseda SNS Andrej Danko, podľa ktorého prezidentka vo svojich vyjadreniach na ich adresu klame. Vo videu, ktoré zverejnil navyše hovorí, že pod paľbu kritiky, útokov, rôznych lží a manipulácií sú práve tí, ktorí sú proti spolužitiu párov rovnakého pohlavia.


Na stranu slovenskej LGBT komunity sa postavila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa vyjadrila, že takíto ľudia sú u nás prenasledovaní, napádaní a je im rozličnými formami ubližované.  Andrej Danko však tvrdí, že naša hlava štátu v tomto prípade klame a vo videu hovorí, že je to veľakrát naopak, že pod paľbu kritiky sa dostávajú práve tí, ktorí sú proti spolužitiu týchto párov.
Nikto homosexuálov ani LGBT menšiny nesleduje, netrápi a nikto im neubližuje

„Prezidentka Čaputová tvrdí, že LGBT komunita na Slovensku je prenasledovaná a terorizovaná. Pani prezidentka, dobre viete, že aj vo vysokých štátnych funkciách v minulosti aj teraz boli a sú príslušníci komunity LGBT. Nikto do nich neútočí, nech si žijú ako chcú,“ hovorí v úvode vide Andrej Danko a dodáva, že hranica je však adopcia maloletých detí. „Ešte raz verejne hovorím, že v okolitých štátoch, keď uznali homosexuálny zväzok, spolužitie týchto partnerov na úroveň manželstva, museli následne umožniť adopcie maloletých detí. Nie, nechceme aby maloleté deti boli vystavované pokusom v rodinách, ktorých rodičia budú mať rovnaké pohlavie. Je to principiálna vec,“ odkazuje Zuzane Čaputovej šéf národniarov.



Prezidentka by si mala podľa Andreja Danka uvedomiť, že jej slová vníma aj verejnosť, ale najmä ako najvyššiu predstaviteľku ju vníma svet. „Takéto slová nepomáhajú dobrému menu Slovenskej republiky a sú poškodzovaním mena Slovenskej republiky,“ konštatuje predseda SNS. „Pani Čaputová, na Slovensku nikto homosexuálov ani LGBT menšiny nesleduje, netrápi a nikto im neubližuje. Často je však opak pravdou. Ak poviete svoj názor, že ste proti spolužitiu týchto párov, práve tí, ktorí to hovoríme sa dostávame pod paľbu kritiky, útokov, rôznych lží a manipulácií,“ končí svoje vide Andrej Danko.

Nehoráznosť! Brusel chce prikázať plošné uznávanie LGBT adopcií v celej EÚ
Nová iniciatíva Európskej komisie smeruje k príkazu plošného uznávania LGBT adopcií aj v členských štátoch, ktoré s tým nesúhlasia. Ak iniciatíva uspeje, prinesie obmedzenie právomocí národných štátov, ohrozí dôstojnosť malých detí a zničí tradičné... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek