Nepríjemne krutá pravda o americkom multikulturalizme (Frank Zappa)
11 | 05 | 2021 I Gabriel Matta

Všetko, čo potrebujete vedieť o americkom multikulturalizme, povedal Frank Zappa už pred desaťročiami. V jednom z rozhovorov, ktoré sú dostupné ešte aj dnes na sieti YouTube.



Zoznámte sa, Frank Zappa

Frank Vincent Zappa, známy najmä ako Frank Zappa (1940 - 1993) bol americký hudobník, kapelník, hudobný skladateľ, producent, gitarista a filmár. Jeho práca bola charakteristická nekonformným prístupom, voľnými improvizáciami, experimentovaním so zvukmi, hudobnou virtuozitou a satirickým pohľadom na americkú kultúru.

Počas jedného z verejných vystúpení povedal veľmi otvorene svoj názor na americký multikulturalizmus: "Myslím si, že americkú kultúru odlišuje od ostatných svetových kultúr jedna zásadná vec. Sme takí („fucking“) hlupáci, že neberieme do úvahy storočia histórie ostatných krajín. My sme si ani len nevšimli, že sú krajiny, ktoré majú dejiny s kultúrou trvajúcou tisícky rokov. A sú na to pyšní," začína prejav Zappa.

Dni USA ako svetového policajta sú zrátané
„Útok východoeurópskych Tabakí na Rusko možno považovať aj za prípravu na zamýšľané stretnutie Joe Bidena a Vladimíra Putina,“ myslí si ruský ekonóm Michail Chazin. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Sme niktoši

"My sa k nim správame na medzinárodnej úrovni, hlavne ak ide o politiku a podobné veci, že sme veľká a silná Amerika a predvádzame všetky svaly. Oni sa z nás musia smiať do dlaní. Lebo my sme v skutočnosti úplné nič. Sme niktoši. Zaujíma nás len posledná suma výsledovky.

Viete, každá iná krajina má svoje typické umenie, typickú hudbu, vlastné divadlá, ľudové tance, ľudové piesne. To všetko pre nich niečo znamená a sú na to hrdí, tvorí to súčasť ich identity.

My máme Levis‘ a iných návrhárov džínsov, máme hamburgery, máme Coca-Colu, máme R.E.O. Speedwagon, máme Journey a podobné serepetičky. A keď na to príde, môžeme smelo povedať, že máme aj neutrónové bomby, otravné plyny a to všetko sa počíta. Avšak je to naozaj smutné, keď si uvedomíme, aká je naša skutočná pridaná hodnota pre svet.

Myslím si, že krajina, ktorá nevkladá nič do kultúry s trvalou hodnotou, nech už si za tým predstavíte hocičo, krajina, ktorá do kultúry nič neinvestuje, nestará sa, aby žila a nie je na svoju kultúru hrdá, by možno ani nemala existovať.

Pretože kultúra a krásne veci, ktoré spoločnosť vytvára, to sú veci, ktoré by mali prežiť tisícky rokov. A nie dizajny džínsov," uzatvára Zappa.



„Humanitárna“ agentúra USAID je kľúčovým nástrojom Washingtonu, ktorý chce ovládať venezuelskú vládu (Kit Klarenberg)
Obvinenia, že Agentúra USA pre medzinárodný rozvoj je v skutočnosti „trójskym koňom“ zmeny režimu, kolovali roky. Vždy boli tvrdo domietnuté. Teraz sa však zdá, že Washington to verejne ​​potvrdil. Píše vo komentári Kit... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Preklad: Lukáš Leca