Nemecký minister vnútra sa nakazil koronavírusom aj po zaočkovaní
11 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer mal pozitívny test na Covid-19 aj napriek tomu, že už bol zaočkovaný prvou dávkou vakcíny od Pfizeru, informuje portál RT.


Seehofer je „v domácej izolácii a v súčasnosti nemá žiadne príznaky,“ uviedol v pondelok na Twitteri hovorca ministerstva vnútra.

Seehofer, ktorý má 71 rokov, dostal v polovici apríla prvú dávku vakcínou proti Covid-19 od spoločností Pfizer/BioNTech. Dva týždne predtým sa verejne vzoprel výzve ministra zdravotníctva Jensa Spahna, aby sa on a jeho kolegovia ministri dali zaočkovať vakcínou od AstraZenecy. Urobil to z obavy, že táto vakcína spôsobuje krvné zrazeniny.

"Odpoveď na žiadosť Jensa Spahna je: Nie!" uviedol Seehofer pre nemecké noviny Bild. Seehofer neskôr prezradil Bildu, že nemal problém s vakcínou od AstraZenecy. Skôr mal problém s tým, že mu niekto rozkazuje.

Sponzor Sputniku V odmieta tvrdenie nemeckých novín, že dohoda o dodaní vakcín je „mŕtva“
Tvrdenie nemeckých novín Bild, že dohoda o dodávke Sputniku V do Nemecka je „mŕtva“, nemá nič spoločné so skutočnosťou. Má za cieľ zabrániť ruskej vakcíne vstúpiť na európsky trh, uviedol sponzor vakcíny Informuje o tom portál... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


V súčasnosti neexistuje konsenzus o tom, či vakcíny úplne zastavia infekciu. V USA Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb v marci zistilo, že vakcína od spoločnosti Pfizer je účinná na 90 percent, avšak až dva týždne po druhej dávke.

Oficiálne stanovisko Svetovej zdravotníckej organizácie k vakcínam je také, že „stále nevieme, do akej miery vám zabráni v infikovaní a prenose vírusu na ostatných“.

Izraelské jednotky vtrhli do mešity v Jeruzaleme. Zranili niekoľko stoviek Palestínčanov (VIDEO)
Izraelské jednotky zaútočili na mešitu al-Aksá v Jeruzaleme. Zranili niekoľko stoviek civilistov. Incident sa odohral v atmosfére silného napätia, spôsobeného izraelským plánom na násilné vysťahovanie palestínskych rodín z domovov, informuje portál... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Lukáš Leca