Vakcínou AstraZeneca by sme mali najskôr očkovať myši, nie ľudí, hovorí Čarnogurský mladší
13 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smrť mladej stredoškolskej učiteľky po podaní vakcíny od AstraZeneca zamávala aj právnikom Jánom Čarnogurským mladším. Svoj názor na túto tragédiu vyjadril v statuse na sociálnej sieti.


Po podaní vakcíny od AstraZeneca zomrelo vo svete už viacero ľudí, a preto ju niektoré štáty vyradili z očkovania. Práve táto očkovacia vakcína proti COVID-19 má na svedomí aj smrť našej mladej stredoškolskej učiteľky Antónie. Svoj názor na celú situáciu vyjadril aj právnik Ján Čarnogurský mladší, ktorý sa pýta, prečo sa daná vakcína testuje na učiteľkách a nie na myšiach.
Ruským Sputnikom V by sme mali začať očkovať čo najskôr

„Pred pár dňami zomrela jedna mladá slovenská pani učiteľka, 38-ročná, po zaočkovaní vakcínou AstraZeneca. Dva prípady úmrtia po zaočkovaní rovnakou vakcínou hlásili aj v Rakúsku, dva v Južnej Kórei. Očkovanie vakcínou AstraZeneca už úplne odmietli v Dánsku, Nórsku, Islande, Bulharsku a čiastočne vo Švédsku, na základe výskytu úmrtí po podaní vakcíny,“ konštatuje hneď v úvode mladý právnik a dodáva, že podľa údajov zo slovenského ŠÚKL, približne 2/3 zaočkovaných hlásilo nežiadúce vedľajšie účinky po očkovaní AstraZenecou v prvých týždňoch prednostného očkovania učiteľov.



„Niektoré školy zostali zatvorené, pretože učitelia boli po zaočkovaní práce neschopní. Na druhej strane, ruskú vakcínu Sputnik V schválili v 50 krajinách sveta, nikto po jej zaočkovaním nezomrel. My máme 200.000 dávok Sputnika V, ale namiesto očkovania ľudí ňou očkujeme myši v Šarišských Michaľanoch. Je to škodlivý následok politikárčenia,“ píše sklamane Čarnogurský mladší.

Podľa neho logika veci hovorí jasne, že Sputnikom V by sme mali čo najrýchlejšie očkovať ľudí. „Vakcínou AstraZeneca by sme mali očkovať najprv myši. Aj to však môže byť považované za trestný čin týrania zvierat zvlášť krutým spôsobom, pretože testy AstraZenecy na ľuďoch skončili zle,“ končí svoj status mladý právnik Ján Čarnogurský.

Ján Čarnogurský ml.: „ČISTÁ“ vláda Igora Matoviča má tiež svojich „NAŠICH“ ľudí
Včerajšie zatknutie šéfa SIS Vladimíra Pčolinského vyvolalo vo verejnosti veľký ohlas. Záujem vzbudilo aj u právnika Jána Čarnogurského mladšieho. Komentoval ho v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik