Ján Čarnogurský ml.: „ČISTÁ“ vláda Igora Matoviča má tiež svojich „NAŠICH“ ľudí
12 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Včerajšie zatknutie šéfa SIS Vladimíra Pčolinského vyvolalo vo verejnosti veľký ohlas. Záujem vzbudilo aj u právnika Jána Čarnogurského mladšieho. Komentoval ho v statuse na sociálnej sieti.


Ján Čarnogurský ml. sa rovnako ako mnohí Slováci zmýšľa nad tým, či je zatknutie riaditeľa Slovenskej informačnej služby iba začiatok. Alebo koniec zatýkaniu vysokopostavených ľudí zo súčasnej vládnej koalície. Vo väzbe totiž už sedí aj jeho námestník Boris Beňa. Ak by bola uvalená väzba i na samotného šéfa SIS, tak na to je podľa právnika potrebné viac dôkazov ako len výpoveď jedného kajúcnika, v tomto prípade samotného Beňa.
Postará sa príslušný človek aby sa zatýkanie „našich ľudí“ súčasnej vlády skončilo?

„NAKA aj prokurátor to vedia, a zrejme informácie o trestnej činnosti pána Pčolinského budú vo forme dôkazov, nie iba indícií. Ak pôjde pán Pčolinský do väzby, možno na samotku do Prešova, a zistí, že dôkazy proti nemu sú silné, začne spolupracovať s vyšetrovateľmi?“ pýta sa Čarnogurský, podľa ktorého im bude vedieť Vladimír Pčolunský ponúknuť veľa príbehov na knižné spracovanie vo forme vyšetrovacieho spisu. „Bude musieť aspoň niekoho pustiť k vode, aby sa zachránil. Ak zobral peniaze za zastavenie sledovania nejakého zbohatlíka, nebude to jednorazovka,“ myslí si právnik a dodáva, že mnohí obvinení funkcionári vlády Roberta Fica z prvej vlny zatýkania sú dnes postupne prepúšťaní na slobodu, pretože obžaloby na súd podané zatiaľ neboli.



„Druhá vlna zatýkania už funkcionárov TEJTO vlády, iba práve začala, alebo práve skončila, o čo sa už príslušný človek postará?“ pokladá zásadnú otázku Čarnogurský mladší, ktorý s napätím očakávam, či niekoho konečne aj postavia pred súd, a najmä, či to bude predstaviteľ predchádzajúcej alebo terajšej vlády. „Zatknutie pána Pčolinského je dôkazom, že „ČISTÁ“ vláda pána Matoviča má tiež „NAŠICH“ ľudí, ktorí používajú politiku iba ako podnikateľskú činnosť, zameranú na tvorbu ZISKU,“ končí svoj status právnik Ján Čarnogurský mladší.

Čarnogurský mladší: Dovozom Sputniku získalo Slovensko späť časť svojej suverenity
Dovoz ruskej vakcíny Sputnik V a najmä prítomnosť premiéra s ministrom zdravotníctva na letisku sa stali tŕňom v oku mnohým našim politikom. Právnik Ján Čarnogurský mladší je rád, že Slovenskom tým získalo späť časť svojej... Čítať ďalej
06 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik