Oklamčák: "Dám sa zaočkovať Sputnikom V. Vraj po ňom budem plynule hovoriť po rusky..." Kto sa pridá?
13 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

V Imune v Šarišských Michaľanoch uskladnených 200-tisíc vakcín Sputnik V dovezených z Ruska. A denne tam prichádzajú stovky telefonátov a mailov s otázkou, ak sa k nim dostať.


Podľa vládou zadaného prieskumu o Sputnik V má záujem 300-tisíc obyvateľov Slovenska. Portál 1pluska.sk zas spovedal známe osobnosti, či by sa ruskou vakcínou dali zaočkovať.

Citovaný portál oslovil aj verejne známe osobnosti.

Oklamčák

Jozef Oklamčák, reprofoto YouTube(@
Netky Redakcia)


Jozef Oklamčák, organizátor súťaží MISS, Bratislava "Áno, nemám s tým problém. A navyše vraj po nej budem plynule hovoriť po rusky."

Patejdl

Reprofoto Václav Patejdl - YouTube (@SKHudba)


Vašo Patejdl, muzikant, člen skupiny Elán, Bratislava "Úprimne, do očkovania sa príliš nehrniem. Stále sa mi zdá okolo vakcín veľa neovereného. Ak to však bude nutné, kvôli výkonu môjho povolania alebo kvôli cestovaniu, tak sa zaočkovať dám, ale len vakcínou schválenou EÚ. Z praktického hľadiska, nie kvôli krajine pôvodu."

Švédski vedci sa domnievajú, že Sputnik V môže byť účinnejší ako iné vakcíny
Švédski vedci, ktorí spojili sily s nemeckými a holandskými kolegami, zistili, že niektoré vakcíny používajú iný vstupný mechanizmus. To vysvetľuje ich vyššiu mieru účinnosti, informuje portál TASS. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Kabrheľová

Nora Kabrheľová, reprofoto FB (@Nora kabrheľová)


Nora Kabrheľová (62), Sabinov "Dám sa zaočkovať hocičím. Nemám problém ani so Sputnikom. Keby som mala možnosť výberu, možno by som uprednostnila vakcínu Johnson."

Mojsej

Braňo Mojsej , reprofoto FB (@Brano Mojsej)


Hudobník, spevák a laický terapeut Braňo Mojsej, Košice "Nie som ešte vnútorne uzrozumený s tým, či sa vôbec dám zaočkovať. Tu nejde o to, či Sputnik alebo iná vakcína, ale nemám zatiaľ dostatok informácií o danej téme."

K ankete sa pre portál 1pluska.sk vyjadrili viaceré osobnosti aj laici, drvivou väčšinou by vakcináciou Sputnikom neodmietli.

(Medzititulky a výber reprofoto - red. HD.)

Politici aj médiá spochybňujú Sputnik V len preto, že nemá pečiatku. Záchrana životov je vedľajšia
Český podnikateľ a sociológ Petr Hampl zverejnil pre portál prvnízprávy.cz komentár tykajúci sa ruskej vakcíny Sputnik V a problému jej schválenia Európskou liekovou agentúrou. Podľa jeho slov hlavným problémom je ten fakt, že v diskusii o ruskej... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta